StoryEditorOCM
4 kantunaPRAVOMOĆNA NEMOĆ

Rubeša pročitao pismo stanovnika ‘Galićevih zgrada‘ i optužio gradske pročelnike da nisu u stanju ukloniti bagere koje je postavio Nikša Milinković

Piše Iva Ivanac
17. listopada 2023. - 18:09

Gradski vijećnik akcije mladih, Ante Rubeša,  pročitao je na sjednici Gradskog vijeća pismo koje mu je jedan Zadranin, stanovnik "Galićevih zgrada" poslao. 

- Prije 12 godina Nikša Milinković zatvorio je prilazni put do osam zgrada koji ni do dana današnjeg nije vraćen u prvobitno stanje. U međuvremenu grad Zadar iz svog proračuna Mladenu Šimuniću pok. Vinka iz Lišana Ostrovačkih isplaćuje mjesečnu naknadu za ustupanje prilaznog puta preko svoje parcele. Grad Zadar je u zadnjih desetak godina iz svog proračuna isplatio nekoliko stotina tisuća kuna privatnoj osobi unatoč pravomoćnoj presudi suda u Požegi iz 2019. godine gdje se navodi da je put koji je Milinković zatvorio javni te se nalaže Gradu Zadru da ga vrati u prvobitno stanje. Čak je i presuda suda u Požegi bila tema jedne od sjednica GV-a 2020. godine nakon čega su djelatnici Grada došli na teren s kojeg ih je Milinković otjerao, a isto popodne dovezao neregistrirani šleper na kojemu je neregistrirani gliser, a da bi potpuno zatvorio put dovezao je još i neregistrirani bager, pročitao je Rubeša navodeći i problem izgradnje odovodnje na tom dijelu. 

image

Ante Rubeša, gradski vijećnik AM

Jure Miskovic/Cropix

- Nakon završetka radova odvodnje na Bokanjcu projekt je krenuo u Diklo i zaobišao zgrade jer nema pristupnog puta pa se tako ne mogu ni položiti odvodne cijevi. Stanovnici osam zgrada i dalje svoje fekalije i otpadne vode odlažu u crne jame koje smrde, pogotovo ljeti. Je l‘ vas sram, upitao je Rubeša gradske pročelnike. Dodao je i kako Grad nije dobar gospodarstvenik jer ne brine o svojoj imovini. 

Pročelnik Robertino Dujela kazao je kako su komunalni redari, od kada je komunalni odjel nakon okončanja pravosudnog procesa preuzeo odgovornost, ispisali 35 pismena.

- Grad je opetovano raspisivao javnu nabavu gdje smo tražili tvrtku koja će ukloniti vozilo i dva bagera, jer su sada dva bagera tamo, a ne jedan. Prije godinu dana ovaj je posao uklanjanja preuzela tvrtka Obala i lučice i vjerujem da će oni ukloniti vozila, odgovorio je Dujela, a Rubeša replicirao kako je "pročelnik dobar vjernik jer već 12 godina vjeruje, a Grad ništa nije napravio".

Gradonačelnik Branko Dukić je kazao kako mu nije jasno zbog čega se na nekoliko natječaja za uklanjanje vozila nitko nije javio.

image

Sporni prilazni put blokiran šleperom s gliserom

Luka Gerlanc/Cropix
01. svibanj 2024 20:03