StoryEditorOCM
4 kantunaPULJAK U ZADRU

Raspada li se Žuvelina Nezavisna lista? Od sljedeće Županijske skupštine Centar će imati najmanje dva vijećnika, ali se Žuvela nada nastavku suradnje

Piše P.O.
29. siječnja 2023. - 21:06

Od sljedeće sjednice Skupštine Zadarske županije u njenom će radu sudjelovati najmanje jedan vijećnik stranke Centar! Tako će stranka Ivice Puljka ubuduće imati svog predstavnika u Županijskoj skupštini mada to nije „zaradila” na prošlim lokalnim izborima.

Prošlog je tjedna Davor Čerkuč najavio da napušta Nezavisnu listu Ive Žuvele, ali nije obznanio ono što je nakon subotnjeg skupa Centra u Zagrebu posve jasno: odlazi u stranku Ivice Puljka. Čerkuč je bio drugi čovjek u Žuvelinoj ekipi, ali neće biti jedini koji će ga napustiti: po neslužbenim, ali pouzdanim informacijama Žuvela ostaje bez još jednog mandata čiji vlasnik samo čeka „oproštajni razgovor” sa Žuvelom. Međutim, nije isključeno da prema Centru odleprša još netko.

Davor Čerkuč se pojavio na subotnjem Puljkovom skupu u Zagrebu, a sada pojašnjava da je odluku o napuštanju Nezavisne liste donio prije nego što mu se u političkom vidokrugu pojavio Centar.

-Neke stvari unutar Nezavisne liste nisu štimale, a ja sam odlučio otići prije nego što dođe do nekih grubih riječi. Bilo mi je to jasno nakon što smo pred donošenje županijskog proračuna imali dogovor o zajedničkom nastupu, a onda na Skupštini iz tog dogovora „iskoči” Željko Perica i digne ruku za proračun HDZ-ove koalicije. Aktivnosti Nezavisne liste odudaraju od onoga što sam ja mislio da bismo kao nezavisni vijećnici trebali raditi, trebali smo biti kudikamo kritičniji, nedostajalo nam je oštrijeg političkog djelovanja. A onda se pojavio Centar o čijem sam pozivu razmislio i shvatio da se prepoznajem u toj priči i da imamo dosta zajedničkih stavova o tome što bi i kako kroz političko djelovanje trebalo mijenjati u Hrvatskoj, kaže Čerkuč dodajući da je i komunikacija među članovima Nezavisne liste bila jako rijetka.

Pritom tvrdi da je Ivu Žuvelu porukom obavijestio da odlazi, ali odgovor nikada nije dobio.

-To je bila obavijest o već donesenoj odluci, nisam mu imao što odgovoriti. Čerkuč zna s kim je došao, kao što zna i koliku štetu nanosi ekipi ljudi oko Nezavisne liste. Puljka poznajem osobno, mislim da radi dobar posao u Splutu, razlike između nas su u nijansama, ali s obzirom da imamo i niz programskih podudaranja očekujem da se suradnja s Čerkučem nastavi i dalje, jer Nezavisna lista nije ni dosada imala nestranački Klub vijećnika. Idemo dalje, izjavio nam je Ivo Žuvela. 

19. travanj 2024 18:14