StoryEditorOCM
4 kantunaDOŠLO DO NAGURAVANJA

Pupić Bakrač htio u zgradu gradske uprave ući bez pokazivanja COVID potvrde, a reagirala je i policija: Moj zdravstveni karton je moja osobna stvar!

Piše Iva Ivanac
16. studenog 2021. - 18:28

Sjednicu Gradskog vijeća zasjenio je incident koji se odvijao netom prije njenog početka, a zbog svega je morala reagirati i policija. Gradski vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač htio je u ući gradsku upravu, ispred koje su bili i građani okupljeni oko inicijative "Slobodni ljudi Zadar", bez da je pokazao COVID potvrdu što mu nije tako lako pošlo za rukom.

- Moj zdravstveni karton je prema Zakonu o zaštiti pacijenata i prema Ustavu moja osobna stvar i nitko me nema pravo to pitati. Ako ovo potraje, više neću biti niti županijski ni gradski vijećnik što znači da ovo ne radim zbog političke karijere već isključivo zbog građana koji se bore za zaštitu Ustava RH koji se u ovom slučaju krši. Vlast koja krši Ustav i zakone nije vlast već režim, a naša je dužnost da ustanemo u borbi protiv režima, kazao je Pupić Bakrač nakon čega je zaslužio ovacije okupljenih građana. 

Pupić je, sa stranačkim kolegom Antom Rubešom, potom krenu u gradsku upravu gdje je htio zaobići zaštitare, ali su mu oni svojim tijelima prepriječili put. Ubrzo je došlo do naguravanja zaštitara, gradskih vijećnika, ali i pojedinaca iz mase. Građani su uzvikivali "pusti ga" i "mi smo ga platili i izabrali". 

- Sram vas može biti što ste kotačić u režimu koji protuzakonito i protuustavno djeluje, poručio je Pupić Bakrač zaštitarima koji su na koncu njega i Rubešu pustili da uđe u prizemlje uprave gdje je čekao policiju. Ubrzo su stigla i dva policijska službenika koji su ispitali sve sudionike, a iz PU zadarske su nam kazali kako u ovom događaju nisu utvrđeni elementi prekršaja. 

- Pitao sam i zaštitare i policajce zbog čega me ne puštaju unutra, a kazali su da je to zbog naputka Stožera civilne zaštite. U ovoj državi su naputci jači od zakona i Ustava, od temeljnih ljudskih prava i sloboda, kazao je Pupić nakon što je izašao iz gradske uprave dok je Rubeša zaštitarima predočio svoju COVID potvrdu i na kratko ušao na sjednicu Gradskog vijeća.

25. travanj 2024 19:55