StoryEditorOCM
4 kantunaSKANDAL U KAMPANJI

Premijer Plenković u društvu trojice nasilnih virskih HDZ-ovaca! Dvojica su prijavljena za tučnjavu, a jedan optužen za obiteljsko nasilje!

Piše Ivica Nevešćanin
5. ožujka 2024. - 15:16
S lijeva: predsjednik HDZ-a Vir Ante Bašić, premijer Andrej Plenković, vijećnik HDZ-a Veseljko Orlić i bivši predsjednik OV-a Josip BašićFb/Hdz Vir/Slobodna Dalmacija

Delegacija HDZ-a Vir prisustvovala je proslavi 34. obljetnice osnutka HDZ-a Karlovačke županije, pohvalili su se u utorak na svojoj FB stranici. "Ovaj posjet je vrlo značajan za Vir ususret parlamentarnim izborima jer Vir od sada pripada 7. izbornoj jedinici. Virski hadezeovci iskoristili su priliku da sadašnjeg i budućeg premijera gospodina Andreja Plenkovića upoznaju s gorućom problematikom političke situacije na Viru" dodali su.

Susret s premijerom virski hadezeovci su zabilježili i fotografijom koju su također objavili na službenoj stranici. Premijeru s desne strane je Josip Bašić, bivši predsjednik Općinskog vijeća (OV), a lijevo njegov rođak, Ante Bašić, predsjednik virskog HDZ-a. Prvi do premijera i najniži na slici je Veseljko Orlić. Mali problem je što su sva trojica virskih hadezeovaca registrirani nasilnici.

image

Objava na stranicama virskog HDZ-a

Fb/Hdz Vir/

Naime, Ante Bašić i Josip Bašić su u veljači prošle godine sudjelovali u tučnjavi na virskom maskenbalu zbog čega ih je policija prijavila za narušavanje javnog reda i mira. Incident je pokrenuo, prema riječima svjedoka, tadašnji predsjednik OV-a Josip Bašić ne želeći platiti račun za piće.

"Sinoć u večernjim satima okupio sam se s prijateljima i kolegama na Virskim maškarama da se malo proveselimo i razonodimo, a na kraju krajeva da podržimo organizaciju. Atmosferu je oko 20 sati narušio predsjednik Vijeća Josip Bašić, koji je u pratnji svog brata odbio platiti račun za piće te je zgužvao i bacio u lice konobaru, djelatniku Vir turizma. Također, on i brat su vrijeđali konobara, dobacujući mu raznorazne uvrede. Čak je brat u jednom trenutku nasrnuo na njega, a ovaj ga je u afektu odgurnuo i udario", ispričao je načelnik Vira Marino Radović za medije i dodao: 

"Nedugo zatim stigao je i predsjednik Virskog HDZ-a Ante Bašić te prvi rođak predsjednika Vijeća. On je na početku normalno razgovarao s direktorom Vir zaštite Darkom Bašićem, da bi ga nakon nekog vremena udario u glavu. On je pao na pod, a uskoro je i stigla policija. Oni se ni tad nisu smirili, već su stvarali nered i službenim osobama", prepričao je načelnik za medije.

image

Veseljko Orlić (desno) snimljen s premijerom Plenkovićem na proslavi obljetnice karlovačkog HDZ-a

Fb/Hdz Vir/Slobodna Dalmacija

Najzanimljiviji je pak slučaj Veseljka Orlić, općinskog vijećnika HDZ-a iz Vira, koji je prošlog studenog završio u istražnom zatvoru na mjesec dana zbog obiteljskog nasilja

Tada 65-godišnji Orlić priveden je zbog sumnje da je prijetio svojoj mlađoj supruzi ispred malodobne djece.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru zbog toga je u prosincu prošle godine podiglo optužnicu protiv Orlića za kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece. Optužnica do danas nije potvrđena.

Orlić inače ima zanimljivu političku karijeru. Započeo ju je u HDZ-u, ali je iz njega istupio te dugo godina bio kandidat na Nezavisnoj listi Kristijana Kapovića, bivšeg SDP-ovca i nekadašnjeg virskog načelnika.

Orlić je bio virska politička priča 2022. godine kada je iz redova tadašnje vladajuće opcije prešao u opoziciju koja je formirala novu većinu u Općinskom vijeću. Prije ljeta prošle godine ponovno je pristupio HDZ-u u kojem je ostao do sada, kada kreće u novu kampanju za izbore uz pomoć Josipa i Ante Bašića te premijera Plenkovića.

24. svibanj 2024 20:28