StoryEditorOCM
4 kantunaGRADSKA UPRAVA PRIHVATILA IDEJU GRADSKOG VIJEĆNIKA IZ HSU:

"Osvojili su Zadar i na zgradi Porezne uprave stvorili svoju koloniju - treba reducirati tu opasnu populaciju i krenuti u akciju podmetanjem 17.000 drvenih jaja!"

Piše P.O.
30. srpnja 2019. - 15:30
gradsko_vijece8-300719

Zadar su osvojili galebovi, raznose smeće iz otvorenih kontejnera, ta se pošast proširila u sve gradske kvartove i za sve građane predstavlja opasnost, pa i zdravstvenu, a na zgradi Porezne uprave osnovali su svoju koloniju. Treba napraviti redukciju te opasne populacije, ovo je ozbiljna tema za jedan turistički grad, izjavio je na Aktualnom satu gradski vijećnik Duško Vuković (HSU) i odmah gradonačelniku Branku Dukiću predložio rješenje.

Vuković je naveo primjer Poreča gdje su pokrenuli i uspješno okončali akciju protiv galebova i to tako što su im u gnijezda podmetnuli 17.000 – drvenih jaja!

Vuković je prethodno predložio da umirovljenici s najnižim mjesečnim primanjima dobiju "zlatnu karticu" kojom bi im se omogućilo da uz simboličnu naknadu ili besplatno mogu posjetiti različite kulturne, sportske ili društvene manifestacije i tako se "uključe u društveni i kulturni život Zadra".

Obje Vukovićeve ideje gradska je uprava prihvatila.

20. travanj 2024 05:35