StoryEditorOCM
4 kantunaTKO SU KANDIDATI ZA ZAMJENIKE BRANKA DUKIĆA?

"Nova lica HDZ-a": Jagoda Surać uopće nije članica stranke, a Ante Babić je iskaznicu uzeo s 18 godina

26. travnja 2017. - 22:43
zamjenici_gradonacelnika4-260417_resize.JPG

Politička vijest dana u Zadru su Jagoda Surać i Ante Babić, HDZ-ovi kandidati za zamjenike Branka Dukića kao gradonačelničkog kandidata HDZ-ove koalicije. Iznenađujuće kadrovsko rješenje plod je očigledne želje da se biračima prezentira "novo lice" lokalnog HDZ-a, a dodatna se neobičnost "zamjeničkog dvojca" krije u činjenici što Jagoda Surać uopće nije član HDZ-a!

Ona je 58-godišnja pravnica koja je bila pripravnica u brodogradilištu u Lamjani, a potom je 10 godina radila u Radio Zadru kao voditeljica općih i kadrovskih poslova i šefica marketinga. U gradsku upravu stiže 1995. godine i lagano se probija kroz gradsku administraciju: počinje na pripremama sjednica Gradskog vijeća, radi i u upravnim odjelima za gradsku imovinu i financije, a kandidaturu za zamjenicu gradonačelnika dočekala je kao vršiteljica dužnosti pročelnice u UO za gradsku imovinu. Surać ima dvoje djece i isto toliko unučadi.

-Za kandidaturu sam saznala prije 48 sati. Ponosna sam što nikada u životu nisam bila članica niti jedne političke stranke i čast mi je što mi je kandidatura ponuđena isključivo zbog kontinuiranog i profesionalnog rada u gradskoj upravi i odnosa kojega sam imala s građanstvom i suradnicima, kaže Jagoda Surać koja je gradonačelničkog kandidata Branka Dukića upoznala kad je Dukić postao gradski vijećnik.

Ante Babić je, kao i Jagoda Surać, također "politička nepoznanica" široj zadarskoj javnosti kojoj je u oko upao kao mladi pravnik kojega je Grad Zadar u peteročlanoj komisiji svojedobno poslao u misiju spašavanja KK Zadar. Vrlo brzo je postao i član Gradskog odbora stranke, a unatoč činjenici da je u gradsku upravu stigao kao pravnik još 2002. godine i da je već 11 godina pomoćnik pročelnika za komunalnu djelatnost, 43-godišnjeg Antu Babića se doživljava kao klasičnog stranačkog čovjeka koji je do zamjeničke kandidature katapultiran iz Medulićeve ulice, gdje je sjedište HDZ-a.

-Član sam HDZ-a od 1991. godine i sudionik sam Domovinskog rata, a ovu kandidaturu doživljavam kao priznanje za svoj rad u stranci i u gradskoj upravi. Spreman sam preuzeti veću odgovornost koja me čeka, kaže Babić.


 

Gaši i Kovačević uz Sabinu Glasovac

SDP je s koalicijskim partnerima za zamjenike Sabini Glasovac odlučio kandidirati Erola Gašija i Kristijana Kovačevića iz HNS-a. Gaši je rođen 1981. godine u Zadru, završio je stručni studij Turističkog menadžmenta na Veleučilištu u Šibeniku. Na prošlim lokalnim izborima 2013. godine izabran je kao vijećnik u Gradsko vijeće grada Zadra, a od 2014. godine radi kao asistent hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu, Biljane Borzan. Kristijan Kovačević, rođen je 1979. godine u Zadru, predsjednik je gradskog HNS-a i diplomirani inženjer grafičke tehnologije, a nakon završetka studija na Grafičkom fakultetu u Zagrebu, 2003. godine vraća se u Zadar gdje radi kao privatni poduzetnik.

Most i Akcija mladih su kao zamjenike kandidatu za župana Marku Pupiću Bakraču "upisali" imena Stipe Bjeliša, prvog čovjeka zadarskog Mosta, i Petru Žitko, čelnicu sukošanske Akcije mladih. Zamjenici gradonačelničke kandidatkinje Marjane Botić su Tomislav Zelić i Ante Rubeša.


 

03. svibanj 2024 15:24