StoryEditorOCM
4 kantunaSLUČAJ POD ISTRAGOM

Netko pokušao ukrasti motor doniran 16-godišnjem Zadraninu koji boluje od osteosarkoma! Majka: ‘Sinoć me zove u suzama i kaže da su mu ukrali motor‘

Piše Božana Sviličić
19. lipnja 2024. - 09:48

Humanitarac i branitelj Predrag Mišić iz Vukovara oglasio se putem društvenih mreža nakon što je u Zadru pokušana krađa motora marke Keeway, model Superlight 125, kojeg je donirao 16-godišnjem Karlu Magašu. Karlo vodi bitku s osteosarkomom, malignim tumorom kostiju, i novac od prodaje motora na aukciji trebao je pomoći u prikupljanju sredstava potrebnih za isplatu suvlasničkog dijela stana. Početna aukcijska cijena za motor je 1.000,00 eura.

Stan u kojem Karlo živi s majkom Lucijanom Magaš je u suvlasništvu s Lucijaninim bratom, kojeg sada trebaju isplatiti prema procjeni procjenitelja. Zbog Karlove bolesti i visokih troškova liječenja u Zagrebu, obitelj je iscrpila sve financijske resurse, a sada se suočavaju s dodatnim troškovima osiguravanja krova nad glavom.

image
Schreenshot/Facebook

Mišić je putem društvenih mreža izrazio svoje ogorčenje zbog pokušaja krađe motora, naglašavajući koliko je ovaj čin nemoralan s obzirom na situaciju u kojoj se Karlo nalazi. Poručio je da će odgovorni za Karlove suze platiti za svoj postupak.

Majka Lucijana Magaš također je opisala kako je njen sin Karlo sinoć nazvao u suzama i rekao da je motor ukraden, što je prvi put da ga je vidjela kako plače zbog nečega drugog osim neizdrživih bolova nakon operacije. Policija je potvrdila da je kaciga ukradena, dok se okolnosti pokušaja krađe motora još uvijek istražuju. Nakon objave Mišića, motor je navodno pronađen odbačen u zadarskom predjelu Bili brig.

- Jučer, 18. lipnja u Zadru na predjelu Bili Brig nepoznati počinitelj je otuđio motorističku kacigu 47-godišnje hrvatske državljanke. Materijalna šteta je nekoliko stotina eura. Policija protiv nepoznatog počinitelja državnom odvjetništvu podnosi kaznenu prijavu zbog kaznenog djela krađa - rekli su u PU zadarskoj.

19. lipanj 2024 11:10