StoryEditorOCM
4 kantunaEROL GAŠI NAJAVIO KANDIDATURU ZA PREDSJEDNIKA ŽUPANIJSKOG ODBORA SDP-a:

"Ne želim na tom mjestu ostati dva, tri ili pet mandata: cilj mi je konsolidirati stranku i pronaći kandidata za župana!"

Piše P.O.
20. ožujka 2018. - 19:25
nagrade_grada3-141117

Na sjednici Gradskog odbora SDP-a održanoj u ponedjeljak navečer, svoju je kandidaturu za mjesto predsjednika Županijskog odbora najavio Erol Gaši. Gaši je aktualni gradski vijećnik i čovjek iz vrha gradske organizacije SDP-a koja je u višegodišnjem i potpunom razlazu s Županijskim odborom stranke i njegovom predsjednicom Renatom Sabljar Dračevac, pa se Gašijeva kandidatura doživljava kao pokušaj da se taj jaz konačno zatvori jer između te dvije razine iste stranke gotovo da nije postojala nikakva komunikacija.

-Dosta članova stranke je od mene tražilo da se kandidiram i ja sam konačno prelomio to u sebi i odlučio najaviti kandidaturu koja još uvijek nije službena jer čekamo da Glavni odbor stranke donese pravila o ovoj razini unutarstranačkih izbora. Imao sam potrebu to objaviti na sjednici Gradskog odbora jer s tim ljudima godinama surađujem i mislio sam da je korektno da oni to prvi saznaju, kaže Gaši ovako obrazlažući svoje motive za kandidaturu:

-Situacija u županijskoj organizaciji SDP-a je apsolutno nezadovoljavajuća, a očito je da će aktualna predsjednica Renata Sabljar Dračevac ići i po treći mandat. Smatram da joj se na izborima mogu suprotstaviti i pobijediti. Razjedinjenost članstva i zaista loše stanje u županijskoj organizaciji me motiviraju, a glavni mi je cilj ujedinjenje članstva iz cijele Zadarske županije, jer želim ruku suradnje pružiti svima koji žele doprinijeti tome, bez obzira jesu li dosada podržavali aktualnu predsjednicu ili nisu, najavljuje Gaši.

-O gradskoj i županijskoj organizaciji SDP-a se ne bi smjelo u javnosti govoriti kao o dva odvojena i različita tijela, mi moramo funkcionirati kao jedno tijelo. Kandidiram se jer je došlo vrijeme da se to promijeni. Ne želim na mjestu predsjednika ostati dva, tri ili pet mandata, već u jednom mandatu konsolidirati stranku koju će netko nakon mene zateći u kudikamo boljem stanju nego što ću je zateći ja. Osam godina truda i rada sam uložio u SDP i više nisam mogao gledati kako mi se stranka raslojava pred očima. Očekujem u tome potporu ne samo zadarske gradske organizacije, nego i članstva i organizacija iz svih sredina Zadarske županije, navodi dalje Gaši, a potom otkriva i još jedan cilj kojeg je stavio pred sebe:

-Stvara se percepcija da je županijski SDP glavni koalicijski partner HDZ-u i tu ću imati imati dosta posla, jer nam je u posljednje vrijeme dio birača zbog te percepcije okrenuo leđa i mi sada moramo povratiti njihovo povjerenje. SDP mora biti najjjača oporbena stranka u Zadarskoj županiji, a jedan od mojih ciljeva je i stvaranje relevantnog SDP-ovog kandidata za župana na sljedećim lokalnim izborima.

-To znači da vi nećete biti kandidat za župana?

-Ne, to sigurno neću biti ja! Još me čeka niz razgovora, ali već sada mogu najaviti da ću na razini županijske organizacije formirati cijeli tim ljudi sastavljen od članova SDP-a iz svih gradskih i općinskih organizacija. Mi jednostavno moramo djelovati i funkcionirati kao jedan tim, jedno tijelo i jedna stranka!

I Hartman je nezadovoljan...

Osim Erola Gašija i vjerojatno sadašnje predsjednice Renate Sabljar Dračevac, za predsjednika ŽO SDP-a kandidira se i Dejan Hartman, dosadašnji član i WEB administrator službene WEB stranice Županijskog odbora. U kakvom se stanju nalazi ovdašnji SDP možda najbolje ilustrira činjenica da su i Gaši i Hartman, kojega se donedavno percipiralo kao bliskog suradnika sadašnje predsjednice Renate Sabljar Dračevac, jako nezadovoljni situacijom u gradskim i općinskim organizacijama stranke.

Na prošlim izborima, Sabljar Dračevac je pobijedila Jadrana Perinića.

20. travanj 2024 14:05