StoryEditorOCM
4 kantunaMOŽE POLA-POLA?

Napravili smo đir po Kalelargi, pogledajte koliko košta kuglica sladoleda! Negdje su cijene iste kao i lani, a negdje skoro duplo veće!

Piše Bruno Šoba
27. lipnja 2024. - 22:05

Sladoled je nešto u čemu podjednako uživaju domaći ljudi i turisti. Uz kavu, sladoled je nešto na što najčešće troše gosti kroz turističku sezonu. Na Kalelargi se sladoled prodaje na devet mjesta, a mi smo napravili đir kako bi vidjeli kako se kreću cijene.

image

Sladoled

Duško Marušić/Cropix/Cropix

U "aRromi" kod crkve svetog Šime, špatulica sladoleda košta 3,50 eura, isto kao i lani, a mnogima omiljenu opciju pola-pola za taj iznos ne možete dobiti. Nekoliko metara dalje, novootvoreni "Bob Rock" u Providurovoj palači špatulicu naplaćuje nešto povoljnije, 2,80 eura.

Nastavili smo dalje najdužom ulicom stare jezgre i u maloj slastičarnici "Fati" prije Trga kuglicu možete dobiti po cijeni od 2 eura.

U popularnoj "Danici" preko puta HNK, cijena špatulice je 2,50, a može se dobiti i pola. U "Mimozi" cijena kuglice iznosi 2,50 eura. U drugoj "Aromi" na Kalelargi cijena sladoleda je ista te jedini u ponudi imaju sladoled bez glutena.

"Bobis" koji nudi svoju jedinstvenu paletu okusa, ima cijenu od 2,20 eura i ne pruža mogućnost uzimanja pola kuglice.

image

Na Kalelargi ne možete kupiti kuglicu sladoleda po cijeni ispod 2 eura

Zadarski.hr/
 
image

U Bobisa je cijena kuglice 2,50 eura, a nije pružena mogućnost pola-pola

Jure Mišković/Cropix

"Slad ice cream" kod trgovine "Borovo" ima cijenu koja je očito najčešća, 2,50 eura po kuglici ili špatuli. Na kraju Kalelarge, za turiste nezaobilazni "Donat" ima cijenu od 2,50 eura. Općepoznato je da se kod njih može zatražiti pola-pola, no kornet i čašica koštaju 50 centi. 

Prošle godine kuglicu sladoleda na Kalelargi kretala se od 1,50 do 3,50 eura. Sada je ta cijena "fisksirana" na 2,50 eura, što je u prosjeku euro više nego prošle godine. 

Hoće li ovakvo povećanje utjecati na količinu kupljenih sladolednih kuglica po centru Zadra, ostaje za vidjeti, ali sumnjamo da će sladoledari zbog toga manje zaraditi...

image

Neki naplaćuju i kornete

Duško Marušić/Cropix/Cropix
27. lipanj 2024 22:07