StoryEditorOCM
4 kantunaMJEŠTANI OGORČENI

Nakon nesreće na Pagu 49-godišnjakinja se bori za život, a mještani tvrde kako je vozač poznat po obijesnoj vožnji i bahatom ponašanju

Piše B. S.
3. lipnja 2024. - 22:03

Pažanka (49) koja je u petak navečer s teškim tjelesnim ozlijedama primljena u zadarsku Opću bolnicu nakon prometne nesreće na dionici između Paga i Šimuna još se bori za život.

Ozlijede opasne po život zadobila je u prometnoj nesreći oko 21 sat, kada je 27-godišnji vozač automobila zagrebačkih registarskih oznaka, krećući se iz smjera Novalje, prilikom pretjecanja udario u njezin automobil zadarskih registarskih oznaka kojeg je 49-godišnjakinja vozila iz suprotnog smjera.

Prema prvim informacijama iz policije, 27-godišnjak je nepropisno pretjecao preko pune crte nakon čega je u ‘škarama‘ udario u automobil kojim je upravljala žena s Paga.

Od siline udara njezin automobil udario je u drugo vozilo, a potom se i više puta prevrnuo. Zadobila je teške tjelesne ozljede i hitno je prevezena u Opću bolnicu Zadar, gdje su joj konstatirane ozljede opasne po život. Trenutno se nalazi u kritičnom stanju i liječnici se bore za njen život.

Vozač automobila zagrebačkih registarskih oznaka, 27-godišnji hrvatski državljanin, podvrgnut je kriminalističkom istraživanju zbog sumnje na izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. Prema neslužbenim informacijama, riječ je o vlasniku i direktoru rent-a-car agencije "Vintax" iz Kaštel Štafilića, Ivanu Vinkoviću.

Lokalni stanovnici već dugo izražavaju nezadovoljstvo njegovim ponašanjem navodeći kako je poznat po obijesnoj vožnji i bahatom ponašanju. Vinković je također vlasnik kluba "Ambasada" u Novalji.

U siječnju ove godine, kazneno ga je prijavila Policijska uprava splitsko-dalmatinska nakon što je kriminalističkom obradom utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je vršio autorizaciju depozita prilikom sklapanja ugovora sa svojim klijentima, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi. Depoziti nisu vraćani u roku od 30 dana od povratka vozila, čime je oštetio svoje klijente. Policijska prijava navodi kako je tvrtka "Vintax" vršila autorizaciju depozita u iznosima od tisuću do dvije tisuće eura, a potom iste nije vraćala u zakonskom roku.

Stanovnici Paga i okolice izrazili su ogorčenost zbog ove nesreće, kao i zbog ranijih incidenata povezanih s Vinkovićem. U policiji su potvrdili kako je riječ o osobi koja ima više kaznenih djela i prekršaja.

19. lipanj 2024 06:03