StoryEditorOCM
4 kantunaKONFERENCIJA

MPB: "Božidar Longin odmah mora napustiti funkciju župana! Skandalozno je i sramotno da se na istragu USKOK-a nije niti očitovao"

Piše AVŠ
9. listopada 2023. - 13:26

"Sama činjenica da je istragu protiv zadarskog župana Božidara Longina pokrenuo USKOK pokazuje da se ovdje radi o korupciji i organiziranom kriminalu, ali i da tu ima više od onoga što znamo. Ja sam bio na ispitivanju u zadarskoj policiji te u USKOK-u u Zagrebu i mogu potvrditi da se tu ne radi samo o "slučaju vez". 

Također, budući da se radi o kaznenom djelu iz domene službene dužnosti, Božidar Longin bi odmah morao napustiti funkciju župana. Ako ne odmah, onda savim sigurno nakon podizanja kaznene prijave.  Usporedbe radi, da je bilo koji javni službenik napravio kazneno djelo proitv službene dužnosti i da je pod istragom, odmah bi bio suspendiran - kazao je danas na konferenciji za novinare Marko Pupić Bakrač, županijski vijećnik Akcije mladih koji je ovaj slučaj otkrio javnosti.

Kazao je, također, kako je ogorčen na rad zadarske policije i odvjetništa "koji ništa nisu poduzeli već se stvari moraju riješavati iz Zagreba kao u nekim drugim velikim aferama". 

- Skandalozno je da se Božidar Longin o ovome nije očitovao niti se javlja na telefon jer on je službena osoba, župan, od kojega se očekuje očitovanje. On, međutim, to odbija što je sramotno i skandalozno - poručio je Pupić Bakrač. 

 

27. travanj 2024 21:19