StoryEditorOCM
4 kantunaPRIVOĐENJE ZBOG FB-A

Longin je prijavio Pupića Bakrača nakon 12 dana od objave "kineskog ražnja". Rubeša: Župan koristi represivni aparat za obračun s jedinom opozicijom!

Piše Iva Ivanac
22. listopada 2020. - 17:00

- Vidit ćeš koje su ovo gluposti - vikao je Marko Pupić Bakrač dok su ga dvojica policijskih inspektora pratila do auta kako bi ga odvela u postaju na ispitivanje. Pupić Bakrač se dovikivao s Antom Rubešom, stranačkim kolegom iz Akcije mladih, nakon što su „jake snage” zadarske policije u četvrtak rano ujutro obavile pretres njegove obiteljske kuće u Zadru.

Krimovci su iz njegovog doma izuzeli jednu veliku kartonsku kutiju, dvije papirnate vreće s nepoznatim predmetima te tri lovačke puške u tamnozelenim futrolama. Scenarij nalik iz filma odigrao se zbog navodne prijetnje koju je Pupić Bakrač, inače vijećnik u skupštini Zadarske županije, preko svog osobnog Facebook profila uputio zadarskom županu Božidaru Longinu (HDZ).

image
Objava Marka Pupića Bakrača zbog kojeg ga je župan Božidar Longin prijavio policiji
Screenshot Facebook

„Političaru, dužnosniku, HDZ-ovcu s psećim nadimkom sprema se kineski ražanj" glasi sporni post objavljen 8. listopada. Longin je za njega doznao tek 20. listopada, kada ga je o tome obavijestio odvjetnik na sudskom ročištu protiv Pupić Bakrača kojeg je Longin tužio zbog klevete. Njegov status prijavio je policiji kao govor mržnje i prijetnju, a policija je u četvrtak došla prije sedam sati i odvela Pupić Bakrača na ispitivanje.

Da je počeo pretres obiteljske kuće Pupića Bakrača, novinarima je javljeno iz Akcije mladih oko osam sati. Ispred kuće stranačkog kolege stajao je Ante Rubeša. Kazao nam je kako je za pretres saznao od Markove supruge koja ga je nazvala u četvrtak rano ujutro i rekla da je velik broj policajaca pred njihovom kućom.

image
Pretres kuće županijskog vijećnika Akcije Mladih Marka Pupića Bakrača zbog prijetnji županu Božidaru Longinu
Zadarski.hr

- Marko je podvrgnut policijskom pretraživanju zbog navodnih prijetnji koje je izgovorio prema zadarskom županu. Kako se čini, radi se o Facebook statusu u kojem se spominje kineski ražanj. Po meni je to toliko bezazleno, a župan Longin je odlučio cijeli represivni aparat uputiti na jedinog oporbenog vijećnika, odnosno na jedinu oporbu u ovome gradu i ovoj županiji. Služi se sa svim mogućim pritiscima koji su dozvoljeni. "Kineski ražanj" u slobodnom prijevodu znači politička eutanazija. I to nije nikakva prijetnja smrću, već eliminacija iz političkog života - kazao je Rubeša nakon što je razgovarao s članovima obitelji Pupića Bakrača. Dodao je kako premijer Plenković neće trpjeti političare koji su upetljani u koruptivne radnje i afere. 

- Ovom objavom Marko je apelirao na Plenkovića da ni Longin ni Kalmeta više ne smiju obnašati nikakve javne funkcije, ne samo u Zadru i županiji, nego u  Republici Hrvatskoj. Longin je to, eto, shvatio kao prijetnju svom životu i odlučio ga je prijaviti... - kazao je Rubeša novinarima.

Zbog tajnosti istrage iz zadarske policije nismo mogli saznati razlog privođenja Pupića Bakrača. Neslužbeno smo ipak doznali da se poznatog županijskog vijećnika sumnjiči za kazneno djelo protiv osobne slobode, odnosno za oblik prijetnje. Za lovačke puške koje su u pretresu izuzete Pupić Bakrač navodno posjeduje uredne dozvole.

Marko Pupić Bakrač je inače zaposlen kao veterinarski inspektor u Ministarstvu poljoprivrede. Protiv njega je prije nekoliko mjeseci pokrenut stegovnog postupak zbog kršenja etike državnih službenika jer je tijekom kampanje na društvenim mrežama neprimjereno komentirao kandidatkinju za predsjednicu Republike Kolindu Grabar Kitarović.

Do zaključenja ovog teksta Marko Pupić Bakrač je i dalje bio na ispitivanju u policiji.

image
Pretres kuće županijskog vijećnika Akcije Mladih Marka Pupića Bakrača zbog prijetnji županu Božidaru Longinu
Zadarski.hr
25. travanj 2024 15:49