StoryEditorOCM
4 kantunaANTIĆEV ODLAZAK

Josip Vlahović: "Stane je imao rijedak socijalni refleks, a „talibani” i licemjeri su pružali otpor da 2016. dobije Nagradu za životno djelo!?"

Piše Predrag Opačić
24. ožujka 2022. - 22:04

Ode veliki čovjek. U svom je bogatom životu doživio ogromne i česte nepravde koje su mu nanosili i u bivšem i u sadašnjem režimu, ali ipak, duboko u sebi, nije bio ogorčen.

Tako o Stanislavu Antiću govori Josip Ećo Vlahović, njegov dugogodišnji politički suradnik i prijatelj s kojim je Antić 2001. godine sastavio Nezavisnu listu i umalo dobio lokalne izbore u Zadru.

image

Božidar Kalmeta i Stanislav Antić

Cropix

-Stane je imao socijalni refleks kakav se rijetko viđa, a ja sam imao sreću od njega puno toga naučiti. Gledao je na život puno humanističkije od ovih današnjih licemjera i skorojevića, pa i onih koji su te 2001. godine brutalno srezali Nezavisnu listu Stanislava Antića. Čak i kada smo ga 2016. godine predlagali za Nagradu za životno djelo Grada Zadra, naišli smo na otpore tih „talibana” i na koncu smo uspjeli. Teško je izbrojiti što je sve iza Antića i SAS-a ostalo Zadru, ali pogledajte ovu bizarnost: među objektima koje je Antić obnovio nalazi se i Gradska loža u kojoj se danas „koči” i njome upravlja osoba koja ga je sramno izdala i HDZ-u donijela vlast. Ali, vrijeme kad-tad sve i svakoga stavi na svoje mjesto, kaže Vlahović.

-Iza smrti Stanislava Antića, u Zadru će se osjećati velika praznina, to je čovjek koji je u razvoj grada uložio toliko novca da je to danas nezamislivo. Ivan Paša i Antić su dali ogroman doprinos razvoju i današnjem izgledu Zadra i to ne treba zaboraviti, zaključuje Josip Vlahović.

 

 

14. lipanj 2024 00:55