StoryEditorOCM
4 kantunaHLADNI POGON

Hoće li i koliko Zračna luka Zadar smanjivati plaće, odlučivat će se u svibnju. Za sada nema regresa, jubilarnih nagrada, otpremnina...

Piše AVŠ
1. svibnja 2020. - 20:53

Hoće li i koliko djelatnicima Zračne luke Zadar biti smanjena plaća zbog drastičnog pada prometa uzrokovanog globalnom epidemijom korona virusom odluka bi trebala biti donesena u svibnju. Od uvođenja epidemiološkim mjera, na aerodromu u Zemuniku radio je samo hladni pogon, a Croatia airlines najavila je ponovnu uspostavu letova na liniji Pula-Zadar-Zagreb od 18. svibanja. Od međunarodnih letova za sada nema ništa.

- U ovom trenutku reducirana su sva materijalna prava zaposlenika kao što su regres, jubilarne nagrade, otpremnine i slično, dok same osobne dohotke zasad nismo korigirali. Vezano za plaće zaposlenika odluku ćemo donijeti tijekom svibnja kada očekujemo da ćemo vidjeti s kolikim prometom možemo računati u razdoblju od lipnja do listopada. Naravno, već sad je jasno da će promet biti znatno reduciran što znači da će i angažman sezonske radne snage biti znatno smanjen - kazao nam je glasnogovornik Zračne luke Zadar Nikola Barać dodajući kako su na aerodromu prilagodili svoje poslovanje trenutnoj situaciji na tržištu u vezi s COVID-19 krizom, te reducirali i eliminirali sve rashode koji nisu ključni za redovno poslovanje u sadašnjim uvjetima.

Zračna luka Zadar trenuto zapošljava 133 djelatnika, a o eventualnom dodatnom zapošljavanju sezonaca odluke će biti donesena kada se utvrdi konačni red letenja.

27. travanj 2024 00:15