StoryEditorOCM
4 kantunaRAZRIJEŠENA MISTERIJA OKO UGOVORA DIREKTORA "TRŽNICE"

Gradska uprava u utorak: Letinić nije bio na probnom radu! Gradska uprava u petak: Letiniću je istekao probni rad!

Piše P.O.
29. lipnja 2018. - 23:53
letinic6-090418

U utorak 26. lipnja od gradske smo uprave zatražili odgovor na pitanje ima li u svom ugovoru o radu direktor "Tržnice Zadar" Tomislav Letinić ugrađenu klauzulu o šestomjesečnom probnom radu. To se učinilo bitnim zbog toga što je Letinić u svega nekoliko mjeseci mandata povukao dva poteza s pravosudnim epilogom, što bi, ako sudski postupci to pokažu, za "Tržnicu" mogli biti itekako financijski kamen oko vrata.

Iz dva neslužbena izvora saznali smo da takva odredba postoji, ali je ona u utorak iz gradske uprave – demantirana!

Marina Mihovilović Pajkin iz službe za odnose s javnosti izjavila nam je kako je Letinić imenovan na četiri godine i da probnog roka nije bilo, ali su neslužbeni izvori ostali uporni da je Letinić imao probni rad. Na kraju, tri dana poslije, stigao je "konačni odgovor" koji pokazuje da su neslužbeni izvori bili pozdaniji od službenih: javila se Marina Mihovilović Pajkin i objasnila da je došlo do greške i da je Letiniću probni rad istekao 27. lipnja, dan nakon što nam je rekla da ga uopće nama.

Potvrdio nam je to i dogradonačelnik Ante Babić:

- Gospodin Letinić je imenovan na četiri godine s probnim rokom od šest mjeseci, kaže Babić definitivno raspetljavajući priču o zagonetnom (ne)postojanju probnog roka za direktora "Tržnice".

S obzirom da je Grad Zadar stopostotni vlasnik "Tržnice", Skupštinu tog trgovačkog društva "čini" gradonačelnik ili netko koga on za to ovlasti. Kada je Letinić imenovan, gradonačelnik Branko Dukić je za to ovlastio svog zamjenika Antu Babića koji pojašnjava proceduru izbora:

- Kada je netko imenovan na razdoblje od četiri godine s probnim radom od šest mjeseci, vlasnik trgovačkog društva može raskinuti ugovor ukoliko procijeni da imenovani direktor ne zadovoljava. U ovom slučaju, direktor Letinić je zadovoljio i njemu automatizmom teče mandat od četiri godine, kaže dogradonačelnik Babić.

Sudski postupci će pokazati je li takva ocjena gradonačelnika Branka Dukića bila opravdana ili nije.

 

04. svibanj 2024 15:32