StoryEditorOCM
4 kantunaUOČI PROSVJEDA

Gradonačelnik Dukić dodijelio je i drugi stan za OB Zadar: nakon kirurga iz BiH, POS-ov stan je dobio i pedijatar sa suprugom liječnicom iz Osijeka!

Piše Zadarski.hr
7. rujna 2023. - 17:53

Gradonačelnik Branko Dukić ovog je tjedna dodijelio na korištenje još jedan stan u novoizgrađenoj zgradi POS-a Općoj bolnici Zadar za potrebe stambenog zbrinjavanja nedostajućeg stručnog liječničkog kadra, doznajemo iz gradske uprave.

Podsjetimo, prvi stan dodijeljen je u srpnju specijalistu opće kirurgije Daliboru Kolaku koji je prošle godine prešao u Zadar iz Hrvatske bolnice "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj (BiH) gdje je bio voditelj Odjela kirurgije. Novi stan prošlog tjedna dodijeljen je pedijatru, specijalistu neonatologije prim.dr.sc. Darjanu Kardumu koji dolazi iz KBC Osijek i njegovoj supruzi dr.sc. Željki Kardum, specijalistici reumatologije, kliničke imunologije i alergologije koja je u postupku prelaska u zadarsku bolnicu također iz KBC Osijek.

Ovisno o prioritetima uprave OB Zadar, i preostali stan iz bolničke kvote, bit će uskoro dodijeljen na korištenje, a svakako će biti riječ o liječniku ili liječnici s područja deficitarnih specijalizacija.

image

Gradonačelnik Branko Dukić i premijer Andrej Plenković na primopredaji kljućeva vlasnicima POS-ovih stanova na predjelu Crvene kuće

Luka Gerlanc/Cropix

- Pokazala se ispravna naša odluka o otkupu neprodanih stanova u POS zgradi na Crvenim kućama kojima nastojimo zadovoljiti potrebe naših građana za stručnim kadrovima koji našem gradu nedostaju, prvenstveno na području zdravstva. U globalnoj konkurenciji hrvatskom zdravstvu je sve teže zadržati liječnike ili ih motivirati na dolazak. Naravno da sam sretan zbog dolaska vrsnih liječnika u Zadar i čestitam na tome upravi naše bolnice – kaže Dukić.

Dukić ističe kako ovaj model potpore Grada Zadra zdravstvenom sustavu ne mora biti ograničen tek na bolnicu, a posebno uzimajući u obzir aktualnu situaciju s pedijatrima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Navodi kako je odluka o raspolaganju stanova jasno definirala potporu Općoj bolnici i Sveučilištu, ali i naglašava:

- Ukoliko se pokaže potrebnim, naći ćemo rješenje i za dodjelu na korištenje gradskih stanova i pedijatrima u sustavu primarne zdravstvene zaštite. Ipak, siguran sam kako će Zadarska županija i Dom zdravlja ovo razdoblje uspješno premostiti. Uostalom, to potvrđuje i izjava našeg župana kako ni jedno naše dijete neće ostati bez svog pedijatra – zaključuje gradonačelnik.

01. svibanj 2024 11:47