StoryEditorOCM
4 kantunaPROBLEMI U ZDRAVSTVU

Erol Gaši: stanje u zadarskoj bolnici je na rubu kaosa, ravnatelj je izjavio kako ne zna kako će isplatiti plaće za idući mjesec...

Piše Iva Ivanac
23. ožujka 2021. - 17:21

SDP-ov vijećnik Erol Gaši na Aktualnom satu je upitao "tko stoji iza organiziranja javne rasprave oko UPU Bregdetti koja se pretvorila u teški cirkus"?

- Kako je moguće da se danima i tjednima organizira javna rasprava s početkom u 10 sati, pa da se dan prije kad smo svi, mi kao gradski vijećnici i svi ostali zainteresirani prilagodili svoje obveze tom terminu, razbacamo po terminima koji nam ne odgovaraju kroz cijeli dan? Čak i to na stranu, kako je moguće da se onda neke osobe pojavljuju na svim popisima od 10 ujutro do 15 sati? Na kraju se dogodilo još nešto, da ste Vi kao gradonačelnik dopustili da gradske vijećnike nazovete budalama i zbog toga tražim Vašu javnu ispriku.

- Ispričavam se ako sam nekoga uvrijedio, a to sam rekao u šali. Svi se nekad ponašamo budalasto, ali ako se kaže da će bit četiri termina i po terminu 25 ljudi onda se to zbog epidemiološke situacije treba poštivati. Silovanje da se mora biti u određeno vrijeme je..., kazao je Branko Dukić dodajući kako njegova dosjetka možda nije bila primjerena.

Gaši je zatim pohvalio inicijativu oko nabave linearnog akceleratora, ali je i dodao kako je stanje u zadarskoj bolnici na rubu kaosa.

- Sam ravnatelj bolnice gospodin Željko Čulina je izjavio kako ne zna kako će isplatiti plaće za idući mjesec i kako ovakvo stanje nije bilo nikada. Problem je i s nabavom lijekova jer država nije platila dug veledrogerijama pa se postavlja pitanje kako liječnici i medicinsko osoblje, koji ulažu nadljudske napore, u ovim uvjetima uopće funkcioniraju. S obzirom da ste i sami liječnik, jeste li stupili u kontakt sa županom Longinom i jeste li poduzeli ikakve akcije prema Vladi RH s obzirom na kaotično stanje koje vlada u našem zdravstvenom sustavu, upitao je Gaši.

- Upoznat sam sa stanjem u bolnici jer tamo radim jedan dio vremena. Zbog pandemije koronavirusa nema samo zadarska bolnica probleme s dugovima, već i sve bolnice u Hrvatskoj, kazao je gradonačelnik Dukić. 

24. travanj 2024 00:44