StoryEditorOCM
4 kantunaSNIMILA IH KAMERA

Fizički napad na predsjednika SDP-a u Zadru! Radeta: ‘Prišle su mi četiri nepoznate osobe od kojih me jedan udario šakom u tijelo i nazvao me đukelom‘

Piše B.S.
15. siječnja 2024. - 17:10

Predsjednika Gradske organizacije SDP-a Zadar i gradskog vijećnika, 36-godišnjeg Daniela Radetu u ponedjeljak su na Radnom mjestu napala četiri nepoznata muškarca. Nakon što su napadači otišli Radeta je na Fecebooku objavio i snimku s nadzorne kamere na kojoj se vide četiri muškarca, koja odlaze ulicom poslije napada.

- Dogodio se još jedan napad. Ovoga puta na radnom mjestu. Prišle su mi četiri nepoznate osobe od kojih me jedan udario šakom u tijelo i nazvao me đukelom. Udaljili su se onog trenutka kada sam izvadio mobitel kako bih prijavio događaj.

image

Daniel Radeta

Luka Gerlanc/Cropix

Tko je organizator ovog progona i tko manipulira s ovim ljudima? Tko je napisao priopćenje za medije nakon kojeg su krenuli napadi na mene i moju obitelj? Je li istina da na razini jedne "Udruge" postoji dogovor da mi se svakodnevno prijeti i da su svi ovi događaji organizirani? Ovo maltretiranje sad već prelazi sve granice i od institucija očekujem hitnu reakciju! Ako netko zna o kome se radi neka javi...

Ja nemam izbora osim svaki ovakav događaj prijaviti. Nasilnicima poručujem da ulaze u okvire ozbiljnog kaznenog djela i da će svaki od njih odgovarati.

Ja nastavljam jednakim žarom i dalje. Zastrašivanje, prijetnje i udarci me sigurno neće spriječiti u borbi protiv primitivizma i nasilja! Vi ste mi gorivo - objavio je Radeta.

29. travanj 2024 00:32