StoryEditorOCM
4 kantunaPOVJERENIK U SDP-u

Erol Gaši poništava kandidaturu Renate Sabljar Dračevac za županicu, Branko Bungur Som dao ostavke i zamrznuo članstvo u stranci

Piše P.O.
21. prosinca 2020. - 11:40

Povjerenik SDP-a za Zadarsku županiju Erol Gaši poništit će odluku o sastavu izbornog stožera za sljedeće lokalne izbore, ali i kandidaturu Renate Sabljar Dračevac za županicu i Marina Rukavine za dožupana. Gaši je danas najavio i da kreće u razgovore s predsjednicima općinskih i gradskih organizacija SDP-a, ali i s potencijalnim koalicijskim partnerima.

-Za svoje loše rezultate, gradska je organizacija SDP-a platila ceh, bila je raspuštena i sada je potpuno resetirana, dobila je novo, mlado vodstvo, rekao je Gaši smatrajući neozbiljnim da se i po treći put za županicu kandidira ista osoba, a izborni rezultati su sve gori, rekao je Gaši.

-Stanje u SDP-u Zadarske županije loše  je već dugi niz godina, a izborni su rezultati bili sve lošiji. Na prošlim lokalnim izborima u 20 od 34 jedinice lokalne samouprave SDP se uopće nije pojavio na izborima, a u još njih pet je ostao ispod praga. To znači da u 75 posto gradova i općina nismo imali svoje vijećnike. Odmah želim reći: nakon što lokalni izbori prođu i budu raspisani unutarstranački izbori, neću se kandidirati za predsjednika Županijskog odbora, izjavio je Erol Gaši.

Najavio je i konsolidaciju stranke na terenu, te postizanje daleko boljeg boljeg rezultata na lokalnim izborima nego prošli put. Kao svoje ciljeve Gaši je uvrstio i promjenu sadašnjeg poražavajućeg stanja u kojemu SDP u cijeloj Zadarskoj županiji nema ni jednog načelnika ili gradonačelnika. Pritom Gaši računa na usku suradnju sa zadarskim gradskim ogrankom.

-SDP će se okrenuti dosada zanemarenoj temi života otočana i zelenim politikama, a budući kandidati za vijećnike morat će isključivo voditi brigu o interesima Zadra i cijelog zadarskog kraja, zaleđa i otoka, rekao je Gaši i potom građanima Zadra i posebno onkološkim bolesnicima uputio ispriku:

-Ispričavam se zbog izjave Radoslave Gregov na prošloj sjednici Skupštine Zadarske županije. To nisu, neće i ne smiju biti stavovi SDP-a, Zadar je centar našeg interesa i ako postoji i najmanja šansa da Zadar i Opća bolnica dobiju što im je potrebno, onda treba uraditi sve da se to i dogodi, rekao je Gaši.

Podsjećamo, Radoslava Gregov se zapitala „zašto zadarska bolnica mora imati linearni akcelerator” i „mora li svaka bolnica imati vrhunsku opremu koja toliko košta”.

Kako će izgledati buduća suradnja bivše predsjednice Renate Sabljar Dračevac sa strankom, budući je Sabljar Dračevac i saborska zastupnica? Gaši je odgovor na to pitanje prepustio predsjedniku stranke Peđi Grbinu i uvjeren je da politike SDP-a biti provođene:

-Renata Sabljar Dračevac je saborska zastupnica SDP-a zahvaljujući kojemu prima jako dobru plaću. Ja očekujem da će voditi i zastupati politike SDP-a, rekao je Gaši dodajući da je odmah nakon što je imenovan za povjerenika kontaktirao Sabljar Dračevac, ali još čeka odgovor.

Što je Peđa pitao Renatu?

Erol Gaši nije želio špekulirati o tome je li bliska veza i suradnja Renate Sabljar Dračevac s Brankom Bungurom Somom bila kap koja je stranačkom vrhu prelila čašu strpljenja? Pakoštanski poduzetnik je nedavno osumnjičen za gospodarski kriminal i kaznena djela povezana s uzgojem marihuane.

-Branko Bungur je podnio ostavku na mjesto člana Predsjedništva ŽO SDP-a, zaledio je sve funkcije i zamrznuo članstvo u stranci, kaže Gašši za Bungura koji je bio predsjednik pakoštanske organizacije SDP-a, član Predsjedništva ŽO i stranački povjerenik za Bibinje.

Među zadarskim SDP-ovcima smatra se da je zadnja „Renatina kap” mogo biti i njezin odgovor Peđi Grbinu za nedavnog boravka stranačkog predsjednika u Zadru. Grbin je na zatvorenom sastanku na Pet bunara, u kontekstu nadolazećih lokalnih izbora pitao Sabljar Dračevac „očekuje li pomake u Zadarskoj županiji”, ali je ona, navodno, odgovorila negativno.

20. travanj 2024 12:08