StoryEditorOCM
4 kantunaNA METI UOČI IZBORA

Daniel Radeta o kamenju u prozore na zgradi SDP-a: "Ovaj događaj nikako nije slučajan, ovo je poruka, a znamo i odakle dolazi!"

Piše Iva Ivanac
11. veljače 2021. - 13:33

Prostorije zadarskog SDP-a na Trgu pet bunara opet su bile meta vandalskog napada. Naime, u noći sa srijede na četvrtak u njihove su prostorije, najvjerojatnije iz Perivoja Kraljice Jelene, bačena dva kamena koja su razbila jedan veći i jedan manji prozor konferencijske dvorane.

Iz SDP-a tvrde kako to nije ništa čudno i ovaj vandalski čin pripisuju početku kampanje. Ističu kako ovo nije prvi put da su prostorije SDP-a uoči i za vrijeme izbora bile na meti neistomišljenika.

Oštećene prozore, kamenja i staklo na podu u ranim jutarnjim satima zatekla je Helena Mikulandra, predsjednica Foruma mladih SDP-a Zadar.

- U osam ujutro sam ušla u prostorije te zatekla ovo stanje. Odmah sam nazvala Radetu i Gašija, a oni su kontaktirali policiju, kazala nam je Mikulandra.

Predsjednik gradske organizacije SDP-a Daniel Radeta ističe kako ga ovaj vandalski čin, u vrijeme predizborne kampanje, uopće ne iznenađuje. 

- Nisu prozori razbijeni za vikend pa da se ekipa skupila u parku i pila, već je u pitanju srijeda navečer koja je bila i kišovita, ističe Radeta dodajući kako su članovi stranke u srijedu navečer do 20 sati boravili u prostorijama te kako se do tada ništa nije dogodilo.

- Ovaj događaj nikako nije slučajan, ovo je poruka, a znamo i odakle dolazi. Idu lokalni izbori, a HDZ je u kampanju ušao nestabilno i nervozno. Strašno je uopće zamisliti da bi netko mogao baciti kamenje na mlade koji ovaj grad žele učiniti boljim. Poruka je jasna, ali mi dalje nastavljamo u svom tonu želeći Zadar učiniti boljim grad za život i transparentnijim, istaknuo je Radeta. 

Teško je pobrojati koliko su puta do sada prostorije SDP-a bile na udaru raznoraznih oblika napada. U prošlosti im je fasada više puta osvanula išarana grafitima, a bilo je tu i provala, podmetanja vatre, razbijanja stakla na ulaznim vratima... 

Zadarska je policija protiv nepoznatog počinitelja koji je oštetio prozorska stakla na prostorijama SDP-a podnijela kaznenu prijavu zbog oštećenja tuđe stvari. 

16. lipanj 2024 17:44