StoryEditorOCM
4 kantunaIDU S DOMOVINSKIM POKRETOM

"Da smo predali još sto amandmana, svi bi bili odbijeni radi bolesnog ega i sitnih interesa. Zato idemo s dr. Biloglavom!"

Piše Zadarski.hr
19. srpnja 2023. - 08:52
Policnik, 221021. 3. sjednica Zupanijske skupstine Zadarske zupanije u Centru za razvoj i edukaciju u Policniku. Na fotografiji: Ante Rubesa, vijecnik.Jure Miskovic/Cropix/Cropix

Zadarski gradski vijećnik Ante Rubeša (Akcija mladih) uputio je u srijedu ujutro priopćenje, koje je u obliku zahtjeva poslao i gradonačelniku Zadra. Njegov dopis prenosimo u cijelosti:

Poštovani, obraćam Vam se povodom neprijateljskog preuzimanja, kojeg u KK Zadru, provodi HDZ preko nezavisne liste Enija Meštrovića. Nažalost polako se počinju isticati konture „njihovih“ odabira. Glavni razlog osipanja omladinske su njihove uskogrudne politike, koje su već godinama iste. Cijeli proračun, pa i u minus za seniorski rezultat, dok za omladinski pogon niti osnovna oprema. Dok se u gradu igrala samo košarka i nogomet, bilo je igrača, a danas kad imamo badminton i padel, moraš imati drukčiji pristup o čemu i pričaju istinski stručnjaci, za razliku od ovih samoprozvanih. Mislili smo na tematskoj sjednici predati amandman, kako bi se u ugovoru, kojim smo odobrili dodatna sredstva, odredilo da se od ukupnog iznosa, 20 % sredstava mora opravdati tako da su utrošena na potrebe omladinskog pogona. Ali da smo predali i još sto amandmana, svi bi bili odbijeni radi bolesnog ega i sitnih interesa. To je glavni razlog zašto od nas odlaze mladi talenti u sredine, koje sustavno stvaraju igrača, omogućavajući im sve ono što je potrebno za razvoj talentiranog pojedinca.

Jedno od pozitivnih pomaka, nakon našeg izlaska iz NO je činjenica da smo depolitizirali to tijelo, koje je oduvijek bilo političko. Jedini razlog pretrpavanja NO novim članovima je preuzimanje kontrole, koja bi omogućila provođenje destabilizirajućih politika hdz-a i enija. Uvaljivanjem člana udruge veterana u NO, preostaje još samo jedno mjesto, kako bi se popunio broj od sedam članova. Taj zadnji bi prema dogovoru svih zainteresiranih strana, trebao pripasti oporbi izvršnoj vlasti u Gradskom vijeću.

Kako se većina i oporba prepoznavaju (kao i na prošlogodišnjem proračunu) u podršci/prilici da se narodu vrati oteto, možemo slobodno konstatirati da smo jedina oporba u gradskom vijeću. Hdz nam je ove, kao i prošle godine, odbio sve amandmane, dok su ove godine odbijanjem preko trideset socijalnih programa, enijo i sdp odlučili zaštititi hdz ove provizije. Jesu li što i podijelili, vrijeme će pokazati.

Kako bi osnažili svoju poziciju, samo po ovom pitanju, sklopili smo sporazum o suradnji s Domovinskim Pokretom, Dr. Biloglava, koji je osim bivšeg predsjednika, jedini podržao naše amandmane. Dr. Biloglav se u potpunosti slaže da bi po svim parametrima to oporbeno mjesto u NO trebalo pripasti nama, koji smo jedini pokušali na proračunu progurati nove, bolje i kvalitetnije programe.

Sporazumom o suradnji ističemo sljedeće:

1.) Na sastanku svih zainteresiranih strana, prilikom ulaska oporbenih vijećnika u NO KK Zadra, dogovoreno je načelo transparentnosti, odnosno da će u NO jedno mjesto popunjavati predstavnik oporbe u GV, kako bi svi imali uvida, na što se troše proračunska sredstava.

2.) Akcija mladih je jedina politička opcija u GV Grada Zadra, koja je zakonskim putem pokušala izmijeniti predloženi proračun (u većem dijelu), u čemu ih je spriječio enijo i sdp, a podržao Domovinski pokret te se stoga možemo konstatirati da su ove političke opcije, jedina oporba kriminalno-učmalom sustavu hdz-a, u Gradu Zadru.

3.) Slijedom toga, Akcija mladih i Domovinski pokret sklapaju sporazum, kojim kao jedina oporba u GV, traže od izvršne vlasti da im prepusti jedno mjesto u NO KK Zadra, kao što je dogovoreno na sastanku svih zainteresiranih strana.

4.) Akcija mladih, a vjerujemo i Domovinski pokret smatraju, kako Klubom ne može i ne smije upravljati osoba koja dolazi iz političkog spektra. Za nas je Klub uvijek bio narodni i mi ga želimo vratiti narodu. Stoga želimo to jedno mjesto, koje nam pripada kao jedinoj oporbi, prepustiti udruzi građana „Grad košarke“.

5.) Mišljenja smo da udruga građana „Grad košarke“, jedina zadovoljava uvjetima načela transparentnosti, za koje smo se borili za vrijeme našeg mandata u NO, zbog transparentnog načina odabira kandidata za NO. Stoga ovim putem javno pozivamo udrugu građana „Grad košarke“ da raspiše izbore i pronađe najboljeg kandidata, koji će popuniti sastav NO KK Zadra iz kvote oporbenih vijećnika.

Mi smo Zadrani, ne dozvolimo da Zadar bude njihov!!!

03. svibanj 2024 06:52