StoryEditorOCM
4 kantunaDI TO IMA (3)

Čitatelj: Moram se duboko ispričati sugrađanima, mislio sam da sam ‘oteo‘ manje nogostupa. Ipak ću zadržati pravo prigovora, uz ovih par fotografija

Piše IN
28. svibnja 2020. - 17:58

Nakon što su na njegov prigovor da mu je pauk podigao auto s uredno plaćenog mjesta odgovorili iz gradskog odjela za komunalne djelatnosti - tako što su objavili fotografiju prekršaja na kojoj se lijepo vidi da je prednjim dijelom auta parkiranim na nož oduzeo cijeli nogostup - ponovno nam se javio nezadovoljni građanin.

"Moram se duboko ispričati sugrađanima, mislio sam da sam 'oteo' manje nogostupa, no naš revni Kadija je lipo izmirija i to je to sve po njegovom aršinu i propisu. No ipak ću zadržati pravo prigovora, što i ovim putem činim" piše i dodaje:

"Usput uz isto pitanje: 'Treba li ovako parkirani auto dignuti pauk?', prilažem fotografije susjednih ulica oko stare Tehničke škole.

S ovim bi završio, ako želite objaviti.."

Želimo objaviti, i reagiranje i fotografije nekoliko primjera nepropisnog parkiranja uokolo stare Tehničke škole koje nam je čitatelj poslao. Jer one sugeriraju da pauk služba ne postupa prema svima jednako. Slučajeva nepropisnog parkiranja kao na slici ima bezbroj svakog dana, ali svi nisu završili "kod pauka", kao auto našeg čitatelja.

Zašto, drugi je par rukava, no jedan od razloga ovakvih pojava sigurno je kroničan nedostatak parkirnih mjesta ne samo na Poluotoku nego i u njegovim prilaznim zonama, ali i prometna nekultura, kada se na silu želi ugurati auto tamo gdje ne može stati. Što nas pak dovodi do ključnog pitanja problema parkiranja u Zadru: što je prije, kokoš ili jaje?

16. lipanj 2024 06:00