StoryEditorOCM
4 kantunaAKCIJA MLADIH

‘Bore Mršić govori o klanovskom ratu u policiji. To je HDZ-ova milicija koja radi po stranačkom nalogu! Isto je i s Odvjetništvom u Zadru‘

Piše Iva Ivanac
16. kolovoza 2023. - 14:04

Članovi Akcije mladih Marjana Botić i Marko Pupić Bakrač održali su konferenciju za medije na kojoj su ustvrdili da "u zadarskoj policiji vladaju klanovske borbe".

- Na službenom ročištu povodom tužbe bivšeg načelnika krim policije Bore Mršića protiv mene, u kojoj je tvrdio da sam ga okelvetala, saznala sam šokantne podatke. Od takvih optužbi sam nepravomoćno oslobođena, ali vjerujem da će se takvi pritisci i dalje nastavljati jer je Mršić tužio samo mene na osnovu toga što sam prenosila ono što su nacionalni i lokalni mediji izvještavali, kazala je Botić citirajući izjavu Bore Mršića s jednog od održanih ročišta. 

- Mršića sam pitala kako tumači ponavljanje nedjela pijane vožnje, dok je bio suspendiran i u alkoholiziranom stanju te navodno otimanje zaštićenog svjedoka, vrijeđanje i ponižavanje policije. Njegov odgovor pokazuje doslovno stanje u zadarskoj policiji jer to ne govori bilo tko u kafiću, već bivši načelnik krim policije pred sutkinjom. Ovako je to istumačio: "Moj krimen je bio što sam bio pod utjecajem alkohola i sudionik u prometu. Ja prometnu nesreću nisam ponovio. To je konstrukcija mojih kolega koji su to željeli iskoristiti da bi se oni domogli rukovodećih pozicija u policiji kako bi mogli kadrovirati i donositi odluke koje ne bi mogli donositi da sam ja odlučivao". Takvu izjavu sam prijavila unutarnjoj policiji, Ministarstvu unutarnjih poslova i kabinetu ministra jer je to priznanje da se u zadarskoj policiji ne postupa po zakonu već da se kadrovira i donose odluke sukladno privatnim mišljenima i interesima ljudi na rukovodećim pozicijama i da se tamo odvijaju klanovske borbe, kazala je Botić pitajući se kakva je onda razina sigurnosti naročito aktivista koji su pod pritiskom političkih protivnika?

- Ovo je strašno, ja se bojim i vjerujem da će se pritisci i dalje nastaviti. Osjećam se nesigurno jer ako su u policiji klanovske borbe i ako se ne odlučuje po zakonu, to se onda mora ispitati na najvišoj razini RH. Ako se ovo kao i sve druge naše prijave ne ispita na nacionalnoj razini, opća sigurnost je onda ne na niskoj, već na skandaloznoj razini, dodala je Botić. 

Marko Pupić Bakrač je istaknuo kako se ono što članovi Akcije mladih govore, svakim danom pokazuje istinitim.

- Nedavno je u Sv. Filipu i Jakovu čovjek prijetio ubojstvom pištoljem i to je zabilježeno ne kao kaznena već kao prekršajna prijava. Zamislite da je Marko Pupić Bakrač došao Božidaru Longinu ili Božidar Kalmeti i rekao im da će ih ubiti pištoljem. Bio bih u zatvoru minimalno šest mjeseci u startu. Mršić tvrdi da se u policiji odvijaju klanovske bobre i da oni smještaju jedni drugima. To pokazuje dvije stvari: razinu inteligencije Mršića i stvarno stanje u PU zadarskoj. Ako tako sebi smještaju, zamislite kako onda smještaju nama, kazao je Pupić Bakrač tvrdeći da mu je Mršić smještao. 

- Zadnji slučaj gdje me Mršić tužio za prijetnju iznoseći nebulozne tvrdnje da se on enormno prepao i da ne može spavati, kad me nazvao Igor Musap, a taj sam razgovor snimao, poruke koje mi je slao dao sam PU zadarskoj i općinskom državnom odvjetništvu. Iz toga razgovora nedvosmisleno proizlazi da su Musap i Mršić meni smještali. Do dana današnjeg Mršićeva prijava protiv mene za kazneno djelo prijetnje, koje uopće nije postojalo s tom Facebook objavom, nije postojala i nije podignuta kaznena prijava za lažno prijavljivanje protiv Mršića, iako sam priložio materijalne dokaze, rekao je Pupić Bakrač dodajući kako čeka što će napravit ODO i kako će javno objaviti materijale dokaze koje je predao ODO-u. 

- Ovo nije hrvatska policija već HDZ-ova milicija koja radi po stranačkom nalogu! Isto je i s Općinskom državnim odvjetništvom u Zadru. Pazite, čovjek prijeti da će nekoga ubiti pištoljem i ništa se ne dogodi, a meni zbog "kineskog ražnja", koji je očigledno bio metafora, u šest ujutro upada policija, pretura mi se kuća, sve kako bi se mojoj obitelji utjerao strah u kosti. To što oni rade je katastrofa i svi trebaju završiti pod istragom i u zatvorima, zaključio je Pupić Bakrač.

02. svibanj 2024 12:55