StoryEditorOCM
4 kantunaKĆER STRADALE ŽENE

"Bila sam u stanu kada je pas napao, ali sam spavala. Majku sam pronašla na podu krvavu, a sada me svi prozivaju i šalju prijeteće poruke"

Piše Božana Sviličić
1. veljače 2024. - 20:03

- Ne jedem. Ne spavam. Od kada se dogodila ta strašna tragedija dobivam i prijeteće poruke. Stigmatizirana sam, prozivaju me da sam kriva za smrt, optužuju me za ubojstvo. Ne smijem izaći iz zgrade. Ne znam kako ću sutra otići majci na sprovod. Ne znam...što učiniti... – rekla je u kroz suze 41- godišnjakinja čija je 82-godišnja majka umrla u noći s ponedjeljka na utorak nakon napada osam godina starog obiteljskog psa imena Ike Dragon.

Kćer stradale žene javila se u četvrtak predvečer navodeći kako ne vidi izlaz iz ove situacije.

- Majku sam pronašla u dnevnom boravku na podu krvavu. Skalp, ne mogu to ni izgovoriti, čitav gornji dio glave, joj je bio na drugoj strani sobe. Prizor je to koji neću nikada zaboraviti. Pas je stajao kraj nje i režao na mene. U trenutku mi uopće nije bilo jasno što se događa. Nazvala sam Hitnu pomoć, a onda smo psa zatvorili u kupatilo. Psa su sedirali, a mene su odveli u policiju gdje su me držali do šest sati poslijepodne. Situacija je bila jako neugodna, svašta mi je rečeno i tamo, no bolje da to ne govorim – ispričala je.

Kobne večeri zaspala je rano jer je pod terapijom za PTSP kojeg je dobila nakon smrti brata koji je stradao u Domovinskom ratu. Njezin nećak, vlasnik psa, bio je djelatna vojna osoba u ‘Tigrovima‘. U to je vrijeme bio već sedam dana na terenu.

- Uistinu kada zaspem pod lijekovima ništa ne mogu čuti. A nisam ništa čula, znam teško je to nekom tko to ne zna, objasniti, jer se to ljudima koji nikada nisu uzimali takve lijekove nije jasno. Probudila sam se oko pet sati jer sam mislila izvesti psa vani. Kada sam izašla iz sobe i ugledala sve to, taj stravičan, stravičan prizor, ništa mi nije bilo jasno. Ništa. - rekla je kroz suze. 

- Sada mi govore da sam ubojica, da sam za sve kriva. Obitelj me isključila, svi me krive kako nisam nešto čula, vidjela. Kako mogu ja to nekom objasniti da nakon što popijem terapiju ništa ne čujem. Možda bi to bolje objasnili liječnici. Trenutačno ne mogu niti do svoje doktorice. U teškom sam stanju - rekla je.

Dodala je kako mora i demantirati napise i poruke da je Ike bio zapušten pas.

- To je bio dobar pas o kojem se brinulo. Redovno sam ga izvodila vani i na istrčavanje. Jedino što sam primijetila da je u zadnja dva dana malo pojačano agresivan, znao je zarežati. Ali ništa nije upućivalo na to da bi se ovako nešto strašno moglo dogoditi – rekla je.

U stanu na Bulevaru sada je ostala sama. Njezinom nećaku, vlasniku psa, prijeti od jedne do osam godina zatvora. 

- Ne vidim izlaz iz ove situacije. Što i kako dalje ne znam. - rekla je.

02. svibanj 2024 08:17