StoryEditorOCM
SvijetLONDON

Žena koja je ubila dvije djevojčice kada se njezin automobil zabio u školu neće se suočiti s kaznenom prijavom

Piše MOZAIK SD
26. lipnja 2024. - 19:46

Žena koja je ubila dvije osmogodišnje djevojčice kada se njezin automobil zabio u školu u jugozapadnom Londonu neće se suočiti s kaznenom prijavom, priopćilo je Krunsko tužiteljstvo (CPS) u Londonu, piše Mirror.

Nuria Sajjad i Selena Lau umre su nakon što se Land Rover zaustavio na prostoru gdje je bila organizirana zabava na kraju polugodišta u Pripremnoj školi za studij u Wimbledonu 6. srpnja 2023.

Obitelji su obaviještene od strane CPS-a da žena koja je vozila neće biti optužena jer je pretrpjela epileptički napadaj.

Claire Freemantle, vozačica vozila, izrazila je svoju "najdublju tugu" i rekla da se "ne sjeća onoga što se dogodilo".

"Mogu samo izraziti svoju najdublju tugu zbog obitelji koje su pretrpjele tako strašne gubitke i ozljede. Kao majka, razumijem da ne mogu postojati riječi koje adekvatno izražavaju bol i gubitak koji proizlaze iz onoga što se dogodilo u tim groznim trenucima dok sam bila u nesvijesti.

"Moja iskrena sućut upućena je svoj djeci i obiteljima koje su pogođene, a posebno roditeljima Nurije Sajjad i Selene Lau."

Obitelji djevojčica kazale su kako "pravda nije zadovoljena, niti se danas vidjelo da je zadovoljena".

Rekli su da je toliko života "nepopravljivo uništeno" i da su ostali "neuvjereni" da je istraga provedena temeljito, piše Sky.

Dvije obitelji rekle su da stotine ljudi - roditelja, učitelja, djece, susjeda, prijatelja i članova obitelji - više nikada neće moći voditi "normalan" život.

"Sve žrtve događaja od 6. srpnja 2023. nisu učinile ništa loše. Svi smo bili na najsigurnijem mjestu gdje smo mogli biti izvan svojih domova.

"Slavili smo dan ispunjen radošću. Životi Nurije i Selene oduzeti su u trenutku", naveli su u priopćenju.

"Neki od nas više nikada neće iskusiti radost."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 19:47