StoryEditorOCM
Svijetrat u diplomaciji

Zelenski odbio primiti glavnog tajnika UN-a: Odlaskom kod Putina ponizio je međunarodno pravo

Piše hina
25. listopada 2024. - 14:32
Ured Volodimira Zelenskog i prije puta kritizirao je ‘pogrešan izbor‘ glavnog tajnika UN-a da ode u Kazanj, čime je samo ‘narušio ugled UN-a‘Afp

 Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski odbio je primiti u Kijevu glavnog tajnika UN-a zbog posjeta Antonija Guterresa Kazanju u Rusiji gdje je sudjelovao na summitu BRICS-a, rekao je u petak za agenciju AFP visoki dužnosnik ureda ukrajinskog predsjednika.

"Nakon Kazanja on je želio doći u Ukrajinu, ali predsjednik nije potvrdio njegov posjet" zbog nanesenog "poniženja" međunarodnom pravu u Kazanju, rekao je dužnosnik koji je želio ostati neimenovan.

Antonio Guterres došao je u Rusiju kako bi se na marginama summita BRICS-a, na kojemu su među ostalima sudjelovali čelnici Indije i Kine, susreo s predsjednikom Vladimirom Putinom.

image

Glavni tajnik UN-a u razgovoru s Putinom ponovio mu je svoju poziciju po kojoj ruska invazija Ukrajine krši međunarodno pravo

Afp

Glavni tajnik UN-a u razgovoru s Putinom ponovio mu je "svoju poziciju po kojoj ruska invazija Ukrajine" krši međunarodno pravo, po priopćenju iz ureda njegovog glasnogovornika.

Kremlj nije zasad dao nikakve informacije o sadržaju njihovih razgovora u četiri oka.

Prije susreta, Guterres je pred sudionicima summita ponovno pozvao na "pravedan mir" u Ukrajini.

Kijev je i prije razgovora Putin-Guterres kritizirao "pogrešan izbor" glavnog tajnika UN-a da ode u Kazanj, čime je samo "narušio ugled UN-a".

 

image

 Antonio Guterres je pred sudionicima summita u Kazanju ponovno pozvao na ‘pravedan mir‘ u Ukrajini

Afp

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2024 14:33