StoryEditor
Svijetemotivne snimke

Wuhan proglasio pobjedu nad koronavirusom, građani izašli na ulice i liječnike koji su im mjesecima spašavali živote ispratili kao nacionalne heroje

Piše PSD
31. ožujka 2020. - 22:23
Noel Celis/AFP

Posljednja grupa od čak sedam tisuća medicinara, sestara i liječnika napustila je danas kineski Wuhan i vratila se svojim kućama. Život se vraća u normalu u žarištu epidemije koronavirusa, a kineske vlasti priopćile su da je COVID-19 u Wuhanu pobijeđen.

Zdravstveni djelatnici, koji su zadnjih mjeseci radeći danima i noćima u najtežim uvjetima spašavali živote, danas su do wuhanske zračne luke ispraćeni kao nacionalni heroji. Cijelim putem građani su im pljeskali zahvalno pokazujući koliko cijene njihovu žrtvu i skrb koju su im pružili.

China Daily  navodi da je za veliku skupinu liječnika, sestara i medicinskih tehničara koji se zrakoplovima vraćaju u svoje daleke regije i gradove organiziran čak 51 čarter let. Prva grupa liječnika Wuhan je napustila 17. ožujka, a ovo je zadnja.

Nakon izbijanja epidemije COVID-19, kineska vlada poslala je dodatnih 42.000 liječnika iz cijele države u Wuhan i izgradila nekoliko bolnica u samo par dana u kojima se vodila glavna bitka protiv smrtonosnog virusa.

Izgrađene bolnice posljednjih su dana srušene do temelja i liječnici poslani kući. Stanovnici Wuhana očekuju da će sljedećih tjedana biti ukinuta sva ograničenja kretanja i da će se grad u potpunosti otvoriti ostatku zemlje.

Timovi za podršku stigli su iz 21 provincije, a neki su radili na nekoliko 'korona bojišnica' tijekom proteklih mjeseci.

Nakon 67 dana medicinski radnike koji su se iz Wuhana vratili svojim kućama dočekali su u Šangaju.

#WUHAN#KINA#KORONAVIRUS

Izdvojeno

16. svibanj 2020 16:46