StoryEditorOCM
Svijetbez milosti

Visoki izraelski dužnosnik, član vladajuće stranke: ‘Prehumani smo, Gazu treba spaliti, i to odmah!‘

Piše vijesti sd
18. studenog 2023. - 00:05

Zamjenik predsjednika izraelskog parlamenta Knesseta Nissim Vaturi kritizirao je u petak odluku da se dopusti ulaz goriva u Gazu kako bi se namirio barem dio humanitarnih potreba na tom teritoriju te ustvrdio da bi Izrael Gazu trebao "odmah spaliti", piše The Guardian.

Nissim Vaturi, inače član vladajuće stranke Likud, rekao je i da je Izrael "prehuman".

"Spalite Gazu odmah, ni manje ni više! Ne dopustite gorivu da uđe, ne dopustite vodi da uđe ako se taoci ne oslobode", objavio je Vaturi na društvenim mrežama.

Njegova je objava došla nakon što je Izrael pristao dopustiti ulaz goriva u Gazu. U petak je u večernjim satima u Gazu ušlo prvih 17.000 litara, koje su pokrenulo generatore te su djelomično obnovljene telekomunikacijske usluge.

image
-/Afp

Glasnogovornik Izraelskih obrambenih snaga (IDF) Daniel Hagari rekao je da će izraelski vojnici otići gdjegod ima Hamasovih militanata, pa tako i na jug Gaze, piše The Guardian.

"Usredotočeni smo na napredak naše operacije. On će se dogoditi gdjegod Hamas postoji, pa tako i na jugu Gaze. Dogodit će se onda kada je to najbolje za našu vojsku", rekao je Hagari u petak.

Podsjetimo, Izrael je jug Gaze zasuo lecima u kojima žitelje te regije poziva da se prebace u "sigurne zone" u obalnom gradu Mawasiju koji se proteže na svega 14 kvadratnih kilometara.

image
-/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2024 10:57