StoryEditorOCM
SvijetSurovikinova linija

Ukrajinska vojska ubrzano gradi ‘zid smrti‘, dug je 1000 kilometara; Rovovi, minska polja i zmajevi zubi čekaju Ruse

Piše vijesti sd
12. ožujka 2024. - 14:14
‘Zmajevi zubi‘ i ostali elementi ukrajinskog ‘zida smrti‘    Screenshot Facebook Ukrajinsko Ministarstvo obrane

Poslije značajne ruske pobjede kod Avdiivke ukrajinske snage se pregrupiraju i grade obrambenu liniju dugu više od 1000 kilometara.

To je na na svom Telegram kanalu objavio ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski dodavši da je ritam izgradnje dobar i da računa na pravovremeni dovršetak radova.

Britansko ministarstvo obrane u obavještajnom izvješću u nedjelju napisalo je da je Ukrajina "gotovo sigurno" ubrzala izgradnju svojih obrambenih položaja.

Ukrajinsko ministarstvo obrane objavilo je na društvenim mrežama niz fotografija i snimki izgradnje "zida smrti", koji se sastoji od protutenkovskih prepreka, podzemnih bunkera, utvrđenih rovova, betonskih zamki, zmajevih zuba...

Obrana koju grade Ukrajinci podsjeća na brutalnu rusku Surovikinovu liniju, golemi kompleks fortifikacija i minskih polja koji je izgradio bivši general Sergej Surovikin i koja je zaustavila veliku ukrajinsku protuofenzivu prošle godine.

Kako javljaju zapadni mediji, ukrajinsku obranu čini čak 42.000 komada "zmajevih zuba", piše Index.

image

Bivši general Sergej Surovikin osmilsio je Surovikinovu liniju‘, golemi kompleks fortifikacija i minskih polja koji je zaustavio veliku ukrajinsku protuofenzivu prošle godine

/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 22:39