StoryEditorOCM
Svijetobjavljen i video

U sjeni Prigožinove smrti dogodila se senzacija: Ukrajinska vojska iskrcala se na Krim!

Piše Vijesti SD
24. kolovoza 2023. - 13:04

- U četvrtak ujutro ukrajinska Obavještajna služba obrane u suradnji s mornaricom izvršila je iskrcavanje na teritoriju privremeno okupiranog Krima, piše Jutarnji list. 

Ovu informaciju za ukrajinske medije Hromadske i Suspilne potvrdio je Andrij Jusov, predstavnik Obavještajne službe obrane Ukrajine.

- U sklopu specijalne operacije izvršen je desant na poluotok. Obavještajna služba obrane Ukrajine u suradnji s mornaricom provela je specijalnu operaciju, ostvarila cilj, a među ljudstvom nije bilo žrtava. Specijalna operacija se nastavlja, ne otkrivamo sve detalje, gubitaka ima u ljudstvu neprijatelja, kao i u snagama i sredstvima. Podaci o broju žrtava se još zbrajaju”, kratko je poručio Jusov.

Video iskrcavanja objavljen je i na društvenim mrežama GUR-a Ministarstva obrane Ukrajine.

U međuvremenu je na kanalu Krym.Realii (Stvarnost Krima) na društvenoj mreži Telegram izviješteno o eksplozijama blizu svjetionika na rtu Tarhankut na okupiranom poluotoku. Tamo se vodila bitka u kojoj su sudjelovali i zrakoplovi, navodi Ukrinform.

"Oko pet ujutro začule su se snažne eksplozije u blizini svjetionika na rtu Tarhankut, kako su nam rekli lokalni izvori. Osim toga, naši izvori iz ukrajinskih obavještajnihm službi potvrdili su da je tamo došlo do bitke u kojoj su sudjelovali brodovi i zrakoplovi‘, navodi se u izvješću. Podsjećaju da se baza 3. radiotehničke pukovnije Zračno-svemirskih snaga Rusije nalazi u svjetioniku te da su na poluotoku Radarski sustavi Nebo-M i Kasta-2E2 raspoređeni su na rtu Tarhankut.

Podsjetimo da je Krim pod ruskom je okupacijom od 2014. i ona ga drži svojim teritorijem. Od početka nove ruske invazije, ukrajinske oružane snage su više puta raketirale ciljeve na Krimu i Krimski most koji povezuje poluotok s ruskim kopnom, ali ukrajiinski vojnici dosad nogom nisu kročili na poluotok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 21:53