StoryEditorOCM
Svijetvrući São Paulo

TV debata za gradonačelnika pretvorila se u tučnjavu, protukandidata udario stolicom. Pogledajte suludu snimku

Piše S. N./JL
17. rujna 2024. - 21:40
Jose Luiz Datena i Pablo MarcalLeco Viana, Leco Viana/zuma Press/profimedia/Leco Viana, Leco Viana/zuma Press/profimedia

Tijekom televizijske debate dvojice kandidata za gradonačelnika u brazilskom gradu São Paulu jedan je kandidat napao drugoga i udario ga stolicom, piše CNN, prenosi Jutarnji list.

U debati koja se u nedjelju uživo prenosila na TV Cultura, José Luiz Datena i Pablo Marçal prvo su se posvađali, a onda je Datena zamahnuo stolicom prema svom kolegi.

Datena je kasnije za TV Cultura rekao da je napao Marçala - koji je kasnije završio u bolnici - jer je iznio stare optužbe za seksualno uznemiravanje protiv njega koje su odbačene prije nekoliko godina.

"Ponovno je spomenuo taj slučaj koji policija nije ni istraživala jer nije bilo dokaza. To je bilo prije 11 godina i izazvalo je vrlo ozbiljne probleme u mojoj obitelji", rekao je Datena.

Datena je zbog ispada morao napustiti TV studio, ali je kasnije ipak rekao da se ne kaje zbog svojih postupaka.

Marçal je nakon napada imao poteškoća sa disanjem pa se sumnjalo u prijelom prsnog koša. Odveden je u bolnicu Sírio Libanês, ali je ubrzo pušten.

Marçal je usporedio napad stolicom s atentatom na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa u srpnju i napad nožem na bivšeg brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara 2018., objavivši sliku sva tri napada na Instagramu uz natpis: ‘Čemu sva ova mržnja?‘

Preostali kandidati Guilherme Boulos, Marina Helena, Ricardo Nunes i Tabata Amaral nastavili su debatu nakon napada. TV Cultura rekla je da žali zbog incidenta i nastavila je s raspravom u skladu s pravilima nakon što su se ostali kandidati složili.

Marçalov tim obećao je poduzeti pravne korake.

‘Pabla Marçala kukavički je napao José Luiz Datena i udario ga željeznom stolicom u rebra‘, rekao je Marçalov tim, dodajući da je šteta što se debata nastavila bez njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 21:41