StoryEditorOCM
Svijetizbori u americi

Trump vodi ispred Bidena vrijeđajući ga da je nadrogiran; večerašnje sučeljavanje moglo bi biti presudno

Piše vijesti sd
27. lipnja 2024. - 18:38
Ako ne večeras, onda će se u studenome vidjeti tko se zadnji smije, Joe Biden ili Donald TrumpPatrick T. Fallon/Afp, Saul Loeb/Afp)

Anketa sveučilišta Quinnipiac, objavljena u srijedu, pokazala je da Donald Trump vodi pred Joeom Bidenom 49 u odnosu na 45 posto. U njihovoj anketi iz svibnja Biden je vodio za jedan postotni bod.

Međutim, čak 16 posto glasača mogli bi promijeniti svoj glas ovisno o tome što će se dogoditi u debati u četvrtak navečer na CNN-u,  što dodatno pokazuje koliko su visoki ulozi u srazu dvojice kandidata, piše Forbes.

Oko 13 posto Bidenovih, 12 posto Trumpovih i čak 32 posto onih koji kažu da će glasati za Roberta F. Kennedyja Jr.-a (koji se neće pojaviti na debati) kažu kako bi debata mogla promijeniti njihovo mišljenje o tome za koga će glasati u studenom.

Bidenova kampanja konstantno napada Trumpa predstavljajući ga kao prijetnju demokraciji i naglašavajući njegove pravne probleme, dok istovremeno hvali Bidenova gospodarska postignuća i optužuje Trumpa da zagovara politike koje služe samo najbogatijima. Istovremeno Trump i njegovi saveznici pokušavaju stvoriti dojam da republikanski kandidat debatu ne može izgubiti, neutemeljeno tvrdeći da ako Biden bude energičan, to znači da je nadrogiran. Trumpovi saveznici također predviđaju kako će CNN biti pristran protiv Trumpa. Bivši predsjednik često koristi tu strategiju, pokušavajući demonizirati svoje političke protivnike, ali i novinare koji o njemu izvještavaju kritički.

Trump još uvijek uživa prednost u ključnim saveznim državama. Kazna će Trumpu biti izrečena 11. srpnja, a većina njegovih pristaša kaže kako moguća, iako iznimno malo vjerojatna, zatvorska kazna neće utjecati na njihov glas, prenosi Forbes Hrvatska

image

CNN je s razlogom razglasio večerašnje važno sučeljavanje predsjedničkih kandidata

Andrew Caballero-Reynolds/Afp

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 18:53