StoryEditorOCM
Svijetiznenađenje

Trump se vratio na mjesto atentata, popeo na pozornicu, a za njim i Musk: ‘Druga strana vam želi oduzeti pravo glasa‘

Piše Gordan Gabrovec, L.G./JL, Hina
6. listopada 2024. - 07:36

Gotovo tri mjeseca nakon što je na pozornici prilikom skupa u Butleru, u Pennsylvaniji, gotovo izgubio život nakon što ga je metak promašio za koji milimetar, Donald Trump vratio se na "mjesto zločina" kako bi svojim pristašama obećao pobjedu na predsjedničkim izborima.

No, ono što je okupljene svakako šokiralo i iznenadilo bila je činjenica da se u jednom trenutku s njim na pozornicu popeo i milijarder Elon Musk koji je tom prilikom održao i kratki govor, prenosi Jutarnji list.

Tehnološki poduzetnik koji je pokrenuo Teslu i Space X te kupio društvenu platformu X (bivši Twitter), nazvao je predsjedničke izbore koji će biti održani 5. studenoga "najvažnijim izborima u našem životnom vijeku".

image
Jim Watson/Afp

"Druga strana želi vam oduzeti slobodu govora. Žele vam oduzeti pravo da nosite oružje", rekao je Musk okupljenima te dodao:

"Oni vam žele oduzeti vaše pravo glasa."

"Predsjednik Trump mora pobijediti kako bi sačuvao Ustav. Mora pobijediti kako bi sačuvao demokraciju u Americi", rekao je Musk.

"Ako to ne učini, ovo će biti posljednji izbori. To je moje predviđanje", poručio je Musk.

Činjenica je, pak, da su Trumpa demokrati, a i mnogi republikanci, optužili da je želio potkopati Ustav i volju američkih glasača pokušavajući poništiti rezultate izbora 2020., na kojima je izgubio od Joea Bidena.

Musk, koji često promovira teorije zavjere i već duže vrijeme podržava Trumpa, a redovito kritizira Trumpovu protukandidatkinju, aktualnu američku potpredsjednicu Kamalu Harris.

Trump je nedavno nagovijestio da bi Musk mogao voditi odbor za reviziju američkih financija, ako on pobijedi na izborima."Musk bi trebao smanjiti državnu potrošnju", rekao je Trump.

image
Kevin Dietsch/Getty Images Via Afp

Uz Muska, Trump je došao i u pratnji svog potpredsjednika JD Vancea.

“Zaslužujete vladu koja štiti i poštuje vlastite građane i brani vaš suverenitet, vašu sigurnost, vaše dostojanstvo i vašu slobodu”, rekao je Trump okupljenima uz veliki pljesak.

Obrušio se i na svoje političke protivnike optuživši ih da su ga "klevetali" te da "namještaju izbore na svoju ruku".

"Tko zna, možda su me pokušali i ubiti?", rekao je Trump.

Trump se prisjetio i trenutka otprije tri mjeseca kada je život na istom mjestu izgubio vatrogasac Corey Competore, štiteći svoju obitelj od rafala metaka.

"Postao je na neki način narodni heroj", ustvrdio je Trump, a potom pozvao na minutu šutnje.

Bivši predsjednik imao je mnogo lijepih riječi za milijardera Elona Muska.

Musk je naglasio i kako on nosi crnu MAGA šiltericu (Make America Great Again), tvrdeći da je on sam "crna MAGA".

Na skupu se očekivalo između 25 i 30 tisuća ljudi, a promet u ruralnom Butleru bio je začepljen gotovo cijelu subotu, izvještava BBC.

image
Kevin Dietsch/Getty Images Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 07:43