StoryEditorOCM
Svijetu blizini Ankare

LIVETeroristički napad u Turskoj: začula se snažna eksplozija, ima mrtvih i ranjenih

Piše Vijesti SD, JL
23. listopada 2024. - 16:01

16:41 Snimke koje su objavljene na društvenim mrežama prikazuju ljude kako traže zaklon dok odjekuju snažne eksplozije i čuju se pucnjevi.

Snimke nadzornih kamera prikazuju muškarca u civilu s ruksakom i jurišnom puškom.

Među napadačima je i jedna žena, također s jurišnom puškom.

Zaposlenici su odvedeni na sigurno područje, javila je televizija HaberTurk.

16:30 Zasad se ne zna tko bi mogao stajati iza napada. Kurdski militanti, Islamska država i ljevičarski ekstremisti u prošlosti su izvodili napade na mete u Turskoj.

Kako javlja turski NTV, skupina napadača stigla je do ulaza u kampus taksijem, dok se odvijala smjena zaštitara. Navodno je barem jedan napadač detonirao bombu, dok su drugi ušli u kampus.

NTV javlja da još uvijek traje pucnjava i da su napadači možda uzeli za taoce dio osoblja tvrtke.

Turski CNN također javlja da se u zgradi sjedišta još uvijek nalaze dvojica terorista te da postoji mogućnost da su zarobili neke zaposlenike. Pojavile su se i snimke naoružanih napadača.

16:17 Jake snage sigurnosti, kola hitne pomoći i vatrogasci poslani su na kampus u blizini Ankare, a zaposlenici tvrtke su prebačeni na sigurno.

image
AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
image
AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia


16:13 Ministar je pozvao javnost da prati službena izvješća o događaju, dok je turski Centar za borbu protiv dezinformacija apelirao na građane da ne pridaju važnost neprovjerenim navodima vezano za zbivanja ispred TUSAS-a.

16.10 Pojavljuju se prve snimke s mjesta napada.

16:01 Turske vlasti objavile su da je izvršen smrtonosni napad na sjedište Turkish Aerospace Industries (TUSAS) u blizini Ankare, dok su mediji izvijestili o snažnoj eksploziji na mjestu i prikazali snimke razmjene vatre, javlja Reuters.

"Izveden je teroristički napad na objekte TUSAS-a u Kahramankazanu u Ankari. Nažalost, imamo mučenike i ozlijeđene ljude", rekao je ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya na društvenoj mreži X.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2024 16:44