StoryEditorOCM
Svijetnarušeno zdravlje

Što se s Putinom događalo za vrijeme TV intervjua? Bivši šef britanskih špijuna: ‘Mislim da znam o čemu se radi...‘

Piše JL
29. veljače 2024. - 18:47

Ovoga mjeseca, tijekom dvosatnog razgovora s bivšim voditeljem Fox Newsa Tuckerom Carlsonom, Vladimir Putin rukom je pokušavao smiriti svoju nogu koja se nekontrolirano tresla, što je potaknulo nove glasine o narušenom zdravlju ruskog predsjednika.

- Ja nisam kliničar, ali imam kontakte i prijatelje u istočnoj Europi koji misle da s medicinskog aspekta nešto fundamentalno nije u redu s njim. Vjerojatno ima Parkinsonovu bolest - kaže Sir Richard Dearlove, bivši šef MI6, koji je bio zadužen za britansku tajnu obavještajnu službu kad je Putin prvi put došao na vlast 2000. godine.

Dearlove je također izjavio da je nedavna smrt ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog "definitivno bila ubojstvo", donosi Express, a prenosi Jutarnji list.

- A moguće je i da je njegova paranoja, potencijalno uzrokovana bolešću, odigrala ulogu u Navaljnijevoj smrti. Vjerojatno je to Parkinsonova bolest, koja se naravno manifestira na različite načine, ali ako je čovjek paranoičan - a mislim da bi ubojstvo Alekseja Navaljnog moglo sugerirati određenu paranoju - to je jedan od simptoma - dodao je.

Nagađanja o Putinovom zdravlju nisu nikakva novost. U svibnju 2022. ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov morao je smirivati javnost nakon što se počelo šuškati da se ruski predsjednik liječi od raka krvi.

Kasnije te godine, bivši šef britanske vojske, lord Richard Dannatt, sugerirao je da bi Putinove ruke, na kojima se često mogu vidjeti čudni tragovi, ali i promjena boje, mogle značiti da je možda bolestan i da prima injekcije.

Inače, Parkinsonova bolest polako oštećuje dijelove mozga, a glavni simptomi su drhtanje tijela koje se ne može kontrolirati, spori pokreti i ukočeni mišići, donosi Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 04:47