StoryEditorOCM
Svijeton ima plan

Putin pred izbore otvoreno prijeti nuklearnim oružjem, otkriven sadržaj pisma ruske vlade, presreli ga hakeri

Piše VIJESTI SD
13. ožujka 2024. - 20:19

U javnost je procurio dokument ruske vlade koji otkriva kako se predsjednik Rusije Vladimir Putin sprema na veći kaos diljem Europe gurnuvši kontinent u rat.

Navodne dokumente, za koje se čini da ih je potpisao Putin, navodno su presreli ukrajinski hakeri, a oni izlažu planove nakon završetka rata u Ukrajini. Čini se da je pismo, koje je datirano 12. prosinca 2023. godine, potpisao ruski predsednik

Ukrajinski nacionalni centar otpora objavio je kako je presreo dokumente. U pismu, za koje se smatra da je napisano Putinu, izlaže se plan od pet koraka koji će biti uveden nakon završetka rata u Ukrajini i „pada režima u Kijevu“, piše Mirror.

Napadi će se pojačati

U pismu se navodi: „Nakon završetka SMO (Specijalne vojne operacije) u Ukrajini i pada kijevskog režima, konfrontacija Rusije sa Zapadom neće prestati, već će se samo intenzivirati. Pretpostavlja se da je pismo Putinu napisao šef Državne dume Vjačeslav Volodin.

Pismo krije ključne ideje

Oni otkrivaju ključne ideje nacionalizacije ključnih industrija, sve veće cenzure, brisanja unutrašnje opozicije, „dezapadnjavanja“ Rusije i „izvoza kaosa“ širom Evrope. Volodin takođe kritizira ‘sramotan‘ sporazum iz Brest-Litovska, sporazum iz razdoblja nakon Prvog svjetskog rata koji je doveo do toga da je Rusija izgubila kontrolu nad Ukrajinom, Poljskom, Belorusijom, baltičkim provincijama i njenim kavkaskim provincijama Kars i Batum.

To je dovelo do kasnijeg formiranja država kao što su Litva, Latvija i Estonija. U pismu se poziva na poništavanje efekta pakta.

Ruski lider je u više navrata govorio o svojoj spremnosti da upotrijebi nuklearno oružje. Najnovija takva prijetnja stigla je u njegovom govoru o stanju nacije prošlog mjeseca, kada je upozorio Zapad da produbljuje svoju umiješanost u borbe u Ukrajini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 00:42