StoryEditorOCM
Svijetdobila doživotnu

Primalja iz pakla! Ubila 7 beba, trovala ih je; Medicinsku sestru osudili za još jedno ubojstvo djevojčice

Piše VIJESTI SD
2. srpnja 2024. - 22:11

Medicinska sestra Lucy Letby, koja služi 14 doživotnih zatvorskih kazni zbog ubojstva sedam beba te pokušaja ubojstva njih šest, osuđena je u utorak na okružnom sudu u Manchesteru za još jedan pokušaj ubojstva, piše Guardian.

Letby, koja je radila na odjelu neonatologije u bolnici u Velikoj Britaniji, proglašena je krivom za pokušaj ubojstva djevojčice stare svega dva sata u veljači 2016. godine. na bolničkom odjelu gdje je ubila još sedmero dojenčadi. Osuđena je nakon ponovljenog suđenja na sudu u Manchesteru.

Dirala cijev za kisik

Također, teretilo ju se da je bebi rođenoj 15 tjedana prerano, izvadila je cijev za disanje te stajala pokraj inkubatora dok joj je padala razina kisika u krvi.

U optužnici stoji i da je u sljedećim satima ponovno dirala cijev za kisik kako bi pokušala uvjeriti kolege da je nedonošče cijev izbacivalo samo. Letby nije učinila ništa kako bi pomogla djetetu koje se borilo za život već je navodno i utišala alarm na monitoru koji je trebao signalizirati nedostatak kisika.

- Obučena medicinska sestra odgovorna za brigu i zaštitu nedonoščadi zloupotrijebila je položaj na nezamisliv način. Kontinuirano poricanje izazvalo je značajne uznemirenosti za obitelj Bebe K jer su morali izdržati suđenje i naknadno ponovno suđenje. Nitko nikada ne bi trebao prolaziti kroz to - rekla je prilikom svjedočenja detektivka Nicola Evans.

Jeziva poruka

Letby je pak rekla da nikada nije naudila nijednoj bebi i da "nije kriva za ono za što je proglašena krivom". Dodala je i da se ne sjeća te noći, niti bebe koja je umrla iako je više od dvije godine kasnije na Facebooku tražila obitelj djeteta.

- Danas je pravda zadovoljena. Ali to ne oduzima ekstremnu bol, ljutnju i nevolju koju smo svi morali iskusiti - rekla je obitelj bebe.

Prilikom pretrage njezinog doma, policija je pronašla jezivu poruku koju je napisala ne zelenom papiriću.

- Ne zaslužujem živjeti. Ubila sam ih namjerno jer nisam dovoljno dobra da bih skrbila za njih. Ja sam grozna i zla osoba. Ja sam zla. Ja sam ovo učinila- pisalo je u poruci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 22:12