StoryEditorOCM
SvijetGiulia Manfrini

Poznatu surfericu ubola i usmrtila ocenska zvijer! Rana je bila duboka nekoliko centimetara, liječnici su bili nemoćni

Piše Vijesti SD
19. listopada 2024. - 22:18

Talijanska surferica Giulia Manfrini (36) poginula je nakon što ju je u petak ujutro u vodama otočja Mentawai u Indoneziji u prsa ubola sabljarka (Xiphias gladius), pišu talijanske novine Corriere della Sera.

Lahmudin Siregar, čelni čovjek ureda za upravljanje katastrofama na otočju Mentawai, rekao je da je sabljarka neočekivano skočila na Manfrini i udarila je u prsa.

Sky TG24 piše da joj je sabljarka zadala ranu koja je bila nekoliko centimetara duboka. Corriere della Sera piše da se radi o rani dubokoj pet centimetara.

Siregar je rekao da se nesreća dogodila dok je Manfrini surfala u vodama otoka Pulau Masokut.

Dvije osobe koje su bile u blizini Talijanke odmah su joj priskočile u pomoć i ona je prebačena u zdravstvenu ustanovu Pei Pei Pasakiat Taileleu na otoku Siberutu, najvećem otoku u otočju Mentawai. Liječnici, međutim, nisu mogli sanirati njezine ozljede.

Manfrini je bila velika ljubiteljica adrenalinskih sportova, piše Corriere della Sera. Počela je sa snowboardom, a kasnije se prebacila na surfanje. Svoje je sportske pothvate objavljivala na društvenim mrežama, ponajviše Instagramu.

Talijanka je rođena 1988. godine u općini Venaria Reale u gradu Torinu. Počela je skijati kada je imala četiri godine, a zatim se zaljubila u snowboard. Osvojila je nekoliko natjecanja u svojoj rodnoj Italiji. Bavila se i podučavanjem. Pravni je fakultet završila 2013. godine. Pokrenula je turističku agenciju Awave Travel nakon što je na surfanju ozlijedila kvadriceps. Životni joj je moto bio: "Bez kiše nema cvijeća", prenosi Jutarnji list

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. listopad 2024 22:19