StoryEditor
Svijetnetko ih je prijavio

Policija u Essenu prekinula misu s 98 ljudi, nisu nosili maske niti držali razmak. Organi reda su ih popisali, platit će kaznu

Piše PSD
22. siječnja 2021. - 13:52
IlustracijaVladimir Dugandžić/Cropix

Veliko bogoslužje u Essenu u Njemačkoj policija je prekinula u četvrtak navečer zbog nepridržavanja epidemioloških mjera. Policija je pred zgradu u sjevernoj gradskoj četvrti Altenessen došla oko 20 sati, objavila je na svojim stranicama policija.

“Jedna osoba nazvala je policiju u 19.47 sati i prijavila da se veći broj ljudi okupio u crkvi”, objasnili su kako je došlo do otkrića što se događa.

U priopćenju policija navodi da su brojne snage na mjesto prijavljenog događaja stigle vrlo brzo nakon prijave i da su na misi zatekli 88 odraslih osoba i deset djece.

“Nitko od okupljenih nije nosio propisanu zaštitu za nos i usta niti se držao propisanog minimalnog razmaka. Nisu vodili niti popis sudionika (bogoslužja) koji bi kasnije mogao poslužiti za praćenje kontakata”, naveli su dalje iz policije Essena:

“Zbog masovnog kršenja odredbi o zaštititi od covida, bogoslužje je odmah prekinuto. Skoro sto sudionika odvedeno je iz crkve i utvrđen je njihov identitet.”

Protiv svih odraslih koji su se tamo zatekli podnesene su odgovarajuće prijave nadležnim pravosudnim tijelima za koje su predviđene novčane kazne, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. veljača 2021 20:34