StoryEditorOCM
Svijetmisteriozni đir

Ostavio je Audi na plaćenom parkingu u Frankfurtu i odletio na Tajland. Kada se vratio, zamijetio je nešto čudno...

Piše Vijesti SD
2. listopada 2024. - 08:20

Nijemac Rudolf Meyer (68) iz Rotenburga je shvatio kako je netko koristio njegov Audi Q5 dok je on sa suprugom bio na godišnjem odmoru u Tajlandu. Za njemačke medije je ispričao što se dogodio.

Rekao je kako je na internetu pronašao tvrtku “Skyway Parking” koja je izgledala pouzdano iako je na Googleu ponekad naišao na loše kritike. Rezervirao je uslugu parkiranja, platio 115 eura za tri tjedna.

- To je stvarno jeftino za frankfurtske standarde - rekao je Meyer.

Kako prenosi Fenix-magazin, mjesto sastanka dogovorio je sa zaposlenikom izravno na terminalu, a Meyer mu je predao ključeve automobila. “Skyway Parking” reklamira sigurna parkirna mjesta u nedaleko u krugu tvrtke.

Tri tjedna kasnije obitelj Meyer se vraća. Obratio se tvrtki, zaposlenik mu je vratio ključeve ispred terminala i Meyer se mogao odvesti. NO, Meyer je shvatio kako je rezervoar vozila malo puniji nego kad ga je ostavio, unutrašnjost lijepo očišćena, osjetio se blagi miris cigareta. Prije nego što ga je predao, Rudolf Meyer je fotografirao brzinomjer i shvatio da pokazuje 2.700 kilometara više nego kad ga je ostavio.

Zašto je njegov Audi prešao 2662 kilometra? On i supruga su zvali tvrtku, ali nitko im se nije javio.

Kasnije je su dobili direktora tvrtka Fraka B.. On se ispričao Rudolfu Meyeru e-poštom i govorio o sigurnosnom propustu koji je sad ispravljen. Ujedno upozorava umirovljenika da svoje nezadovoljstvo ne iznosi u javnost. U ovom trenutku loše kritike njegove tvrtke već se gomilaju na internetu.

Tvrtka Franka B. na svojoj početnoj stranici reklamira podzemno parkiralište i videonadzor 24 sata dnevno. Svoj automobil možete predati zaposleniku izravno u zračnoj luci i dobiti ga natrag nakon odmora ili poslovnog puta. Ali što se događa u međuvremenu?

Meyer kaže kako je direktor Frank B. kazao kako se dogodio “prijestup pronevjere u tvrtki”. Različita su vozila nezakonito premještena tijekom perioda parkiranja.

– Zaposlenicima koji su bili odgovorni za to odmah je dao otkaz bez prethodne najave i obavijestio policiju. Nudi odštetu, ali više ne želi da se o tome raspravlja u javnosti, rekao je Meyer koji još nije dobio konkretnu ponudu odštete.

Operater frankfurtske zračne luke, Fraport, svjestan je problema s “velikom raznolikošću divljih ponuda”. Glasnogovornik Christian Engel stoga ukazuje na 15.000 parkirnih mjesta tvrtke, a dodatnih 8.500 trenutno je u izgradnji.

– Ovdje je jedno sigurno: protiv “divljih ponuda” parkirnih mjesta poduzet će se mjere ako se pokaže da su prekršili zakon. Ali zračna luka je i javni prostor u koji svatko može ući. Sve dok se tamo ne događa ništa protuzakonito, teško će se intervenirati, rekao je Engel.

Meyer kaže kako je sretan što su mu ”barem vratili vozilo” jer moglo se dogoditi da ostane bez vozila. Gdje je vozilo bilo dok je on bio na godišnjem, još ne zna.

Slučaj sad istražuje policija Rotenburga. Meyer je podnio žalbu i istrage o “neovlaštenom korištenju vozila” no ne nada se da će imati koristi.

– Nisam jedini kojemu se to dogodilo, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2024 08:20