StoryEditorOCM
Svijetšto je htio reći?

Orbanovo bizarno objašnjenje za ‘ponudu tolerancije‘ koju je dao EU. ‘Ne želimo terorizam i mini Gaze u Budimpešti‘

Piše vijesti sd
11. studenog 2023. - 18:31

Mađarski premijer Viktor Orban izrazio je svoje neslaganje s politikom Europske unije prema migrantima. Naime, Mađar tvrdi da je rješenje za migracijske probleme u EU da svaka zemlja samostalno "rješava" taj problem na vlastiti način.

U svojoj izjavi, Orban je naveo: "Dali smo ponudu tolerancije Bruxellesu: svaka zemlja se može nositi s migracijama onako kako želi, ali ne može natjerati Mađarsku da kopira propalu migracijsku politiku zapadne Europe. Ne želimo terorizam, ratove bandi i mini Gaze u Budimpešti."

Izjava o "mini Gazi u Budimpešti" nije potpuno jasna, ali sugerira da Orban izražava negativan stav prema aktualnoj situaciji u Pojasu. Međutim, s obzirom na trenutne okolnosti na Bliskom istoku, gdje izraelski napadi na Gazu uzrokuju veliki broj žrtava među Palestincima, uključujući djecu, ova izjava poprima pomalo kontroverzan ton.

Treba napomenuti da je Orban prethodno zabranio proteste podrške Palestincima u Mađarskoj, nazivajući ih "proterorističkim" i tvrdeći da neće biti takvih protesta u zemlji radi zaštite mađarskog naroda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 10:25