StoryEditorOCM
Svijetzatvaranje granica

Južnoafrička Republika: Zabrana putovanja zbog novog soja virusa je neopravdana, zabrinuti smo zbog štete koju britanska odluka može nanijeti turizmu i gospodarstvu

Piše Hina
26. studenog 2021. - 23:05
A young Central African woman watches a plane taking off on August 23, 2017 at Bangassou airport, south-eastern Central African Republic. (Photo by ALEXIS HUGUET/AFP)Alexis Huguet

Južnoafrička Republika je u petak ocijenila da je zabrana putovanja uvedena zbog nove varijante koronavirusa neopravdana, nakon što je Velika Britanija zabranila slijetanje zrakoplova iz nekih zemalja s juga Afrike, primjer koje su ubrzo slijedile druge zemlje.

Ministar zdravstva Joe Phaahla izjavio je novinarima da je Južnoafrička Republika transparentna i da je zabrana putovanja suprotna standardima Svjetske zdravstvene organizacije.

Znanstvenici su otkrili relativno mali broj slučajeva nove varijante B.1.1.529, uglavnom u Južnoafričkoj Republici, ali i u Bocvani, Hong Kongu i u Izraelu. No, zabrinuti su što ima veliki broj mutacija zbog kojih bi virus mogao postati otporniji na cjepivo i lakše se prenositi.

"Zabrinuti smo zbog štete koju britanska zabrana može...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:16