StoryEditorOCM
SvijetPogledajte video

Eksplozije noću odjekuju Krimom! Ukrajinsko ministarstvo obrane objavilo snimku razaranja ruskih brodova

Piše Vijesti SD
30. svibnja 2024. - 12:34

Ukrajina je sinoć ponovo raketirala poluotok Krim koji se nalazi pod ruskom okupacijom od 2014. godine. Rusija tvrdi da je oborila nekoliko projektila velikog dometa ATACMS, koje su Ukrajini poslale Sjedinjenje Američke Države. Lokalni Telegram kanali izvijestili su o nizu eksplozija u gradu Kerču na istoku Krima tijekom noći. Ruska medijska kuća Astra izvijestila je da se u gradu čulo "oko 20 eksplozija", pozivajući se na lokalno stanovništvo.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je njegova protuzračna obrana preko noći oborila osam raketa ATACMS iznad Azovskog mora, kao i osam dronova iznad Crnog mora u blizini Krima.

image

Snimke ukrajinskog ministarstva obrane

Screenshot/X

Nikolaj Lukašenko, ruski ministar prometa na Krimu, rekao je da su dva trajekta oštećena krhotinama projektila. Nije bilo žrtava, rekao je u izjavi objavljenoj na društvenim mrežama koju su prenijeli ruski državni mediji. Promet je privremeno zaustavljen preko Kerčkog mosta, kaže.

Ukrajina je objavila da je pogođeno brodsko skladište.

- U noći na 30. svibnja 2024. specijalna jedinica GUR-a Ministarstva obrane Ukrajine "Grupa 13" uz pomoć ukrajinskih pomorskih jurišnih bespilotnih čamaca Magura V5 uspješno je napala brodsko skladište Rusije u okupiranom Krimu - objavilo je Ministarstvo obrane. Kažu da su uništili dva broda. Objavili su i snimku.

image

Snimke ukrajinskog ministarstva obrane

Screenshot/X

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 11:54