StoryEditorOCM
Svijetputin nudi pomoć

Detalji kasnonoćnog sastanka u Moskvi: ‘Zabrinut je i uznemiren. Imao je i poruku za vrhovnog vođu Islamske revolucije‘

Piše vijesti sd
20. svibnja 2024. - 11:04

Vladimir Putin obećao je tijekom hitnog sastanka s iranskim dužnosnicima da će učiniti "sve što je potrebno", nakon što su se pojavila izvješća o fatalnom padu helikoptera iranskog predsjednika, tvrdi izaslanik Teherana u Moskvi.

Naime, ruski predsjednik sastao se s iranskim veleposlanikom Kazemom Jalalijem kasno u nedjelju, izvijestili su državni mediji, nakon što su se pojavila izvješća da se helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Ebrahima Raisija (63) srušio u gustoj magli iznad planinskih predjela Irana, prenosi Jutarnji list.

"Prvo mi se obratio gospodin Putin, rekavši da su svi veoma tužni zbog nesreće Ebrahima Raisija. Tvrdi da će učiniti baš sve što je potrebno kako bi nam pomogao u ovim trenucima", rekao je Jalali za Islamic Republic News Agency, službenu novinsku agenciju Islamske Republike Iran.

Dodao je da je ruski čelnik također rekao da je Kremlj "vrlo zabrinut i uznemiren". "Svakako prenesite moju poruku vrhovnom vođi Islamske revolucije da smo spremni učiniti sve što je potrebno", citirao je Jalali Putina.

Rusija je navodno već pripremila dva zrakoplova, 50 ljudi i opremu za pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 17:48