StoryEditorOCM
Svijetuporna

Baka čudom ostala živa, domišljata unuka dvaput je pokušala otrovati zbog 300 tisuća eura, nije birala sredstva

Piše VIJESTI SD
8. siječnja 2024. - 21:28

Na Zemaljskom sudu u Essenu u ponedjeljak ujutro je počelo suđenje 31-godišnjoj Anni L.D. koja je pokušala ubiti vlastitu baku.

Optuženica je prvog dana suđenja ležerno sjedila uz svog branitelja, žvakala žvaku i smijala se.

Odmah na početku suđenja oglasio se njezin odvjetnik koji je kazao kako njegova klijentica priznaje drugi napad trovanja u srpnju milkshakeom, ali ne i prvi napad kojeg je pokušala izvesti u ožujku nakon što je u kakao narkotik i dala ga baki.

Na sudu je rečeno kako je Anna L.D., majka troje djece te kako je uvijek imala problema s novcem te je čak do 2021. bila u zatvoru zbog prijevare. Čim je ponovno izašla vani, bivša djelatnica benzinske crpke zapala je u dugove, naručivala stvari na internetu pod drugim imenima i nije plaćala, piše Fenix Magazin.

Optužba tužiteljstva glasi: U ožujku unuka je skuhala baki (79) topli kakao. Ono što starija sugrađanka nije posumnjala jest da je 31-godišnjakinja u mliječni napitak umiješala jaku tabletu za spavanje “lorazepam” (narkotik) kako bi je ubila.

Starija je žena postala pospana i dezorijentirana. To je iskoristila njezina unuka kako bi joj uzela ključeve stana i sefa. Zahvaljujući rođaku koji je nazvao baku, a javila se Anna i rekla kako baki nije dobro, starica je spašena. Rođak je nagovorio Annu da pozove hitnu pomoć.

Nakon oporavka, pokušala ponovno

– Kad se njezina baka oporavila od prvog napada otrovom, koji je u početku prošao neotkriveno, beskrupulozna mlada žena pokrenula je drugi napad otrovom, tvrdi tužiteljstvo.

Državni tužitelj je uvjeren da je Anna L.D. početkom srpnja htjela konačno ubiti baku kako bi se dokopala nasljedstva od oko 300.000 eura. Napravila joj je milkshake i umiješala veliku dozu anestetika (“Tavor”), što inače nitko ne preživi. Plan joj je zamalo uspio. Unuka je pobjegla iz stana i ostavila staricu samu.

– Pomiješala sam šest tableta u njezin shake. Htjela sam samo da baka malo odspava, nisam očekivala da će izgledati tako loše. Budući da smo se zapravo dobro slagali, naš je odnos bio skladan, tvrdi Anna L.D.

To što je 79-godišnjakinja uopće preživjela zaslužna je njegovateljica. Zaposlenica ju je pronašla kada starica nije davala znakove života. Njegovateljica ju je uspjela reanimirati.

Starica će kao svjedok svjedočiti sljedećeg dana suđenja idući tjedan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:56