StoryEditorOCM
Regijaglas iz bih

Željko Komšić o hrvatskim liderima: ‘Milanović je kao loptica u fliperu, a Plenković je sistematičan i puno opasniji‘

Piše Vijesti sd
15. travnja 2024. - 13:14

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić gostovao je u Klix Studiju, gdje je govorio o različitim aktualnim temama iz BiH, ali i iz Hrvatske, konkretno o dvojici čelnih ljudi, predsjedniku Zoranu Milanoviću i premijeru Andreju Plenkoviću.

"Plenković je opasniji protivnik, Milanović je kao loptica u fliperu, Plenković je sistematičan s jakom infrastrukturom, podrškom u Bruxellesu, on je s tog aspekta puno opasniji od Milanovića", kazao je Komšić i dodao da ne postoji razlika u politici HDZ-a i HDZ-a 1990, kao ni opozicije i vlasti u Republici Srpskoj, piše Klix.ba.

image

‘Milanović je kao loptica u fliperu, Plenković je sistematičan s jakom infrastrukturom, podrškom u Bruxellesu...‘

Tom Dubravec/Cropix

Komšić je kazao da u Rezoluciji o Srebrenici nema ništa što bi bilo sporno bilo kome.

"Dizanje galame je dio političke igre koja u Srbiji ima cilj ojačati Vučića pred izbore u Beogradu, pokazati Vučića kao vrhovnog zaštitnika Srba na cijelom planetu. To što izgovara Dodik je na granici zdravog razuma, upućeno je na samo jednu stvar, što ga zanima, a to je državna imovina", rekao je Komšić i dodao da nema kapaciteta za rat i da nitko ne bi dopustio nešto takvo na Balkanu, ali da će biti političkih nereda i konflikta.

image

‘Vučić se želi pokazati kao vrhovni zaštitnik Srba na cijelom planetu, a Dodika samo zanima državna imovina‘

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:22