StoryEditor
Regijaburno kod susjeda

Zbog uvođenja covid potvrda prosvjedi na ulicama Beogradu i Niša: ‘Odakle nam novac za testiranje svaka dva dana?!‘

Piše PSD
20. listopada 2021. - 23:33

U centru Beograda večeras se okupilo više stotina građana, koji su, kako su rekli za Nova.rs, došli prosvjedovati zbog odluke o uvođenju covid propusnice. 

Okupljeni građani stoje na križanju Takovske ulice i Bulevara kralja Aleksandra, ispred Glavne pošte.

Kako prenosi Nova.rs, Takovska ulica zatvorena je za promet, autobusi GSP -a su zaustavljeni. Također, blokiran je promet u Bulevaru kralja Aleksandra od crkve svetog Marka do Doma sindikata u Dečanskoj ulici. Policiji nedostaju samo vozila hitne pomoći.

Na prosvjedu se mogu vidjeti pripadnici različitih generacija, od tinejdžera do umirovljenika. Neki od njih nose transparente s natpisom "Stop teroru COVID-19". Prisutni su mnogi pripadnici policije u civilu, dok su uniformirani policajci raspoređeni ispred Skupštine Srbije i na mjestima gdje su ulice zatvorene za promet. Prosvjed se nastavlja bez incidenata.

Jedna djevojka koja radi u ugostiteljskom objektu kaže da joj uvođenje covid propusnica onemogućava rad. Okupljeni građani kažu i kako mladi koji se ne mogu ili ne žele cijepiti, a koji rade u ugostiteljskim objektima, nemaju novca za plaćanje testiranja svaka dva dana. Dodaju kako je nevažno da će propusnica za COVID -a vrijediti samo tri sata i ističu, "kako je bolje ovaj potez spriječiti na vrijeme".

Grupa od nekoliko desetina građana okupila se na centralnom trgu u Nišu u znak protesta, a jedan od građana rekao je da su protiv ograničenja te da ljudi trebaju imati mogućnost izbora "jer je skriveno da mnogi cijepljeni umiru". Također su optužili sve medije u Srbiji da rade za "isti centar moći". Na okupljanju nitko nije nosio masku, a među sobom su spomenuli da će se okupiti sutra navečer u 20 sati. Nisu zabilježeni nikakvi incidenti.

item - id = 1136677
related id = 0 -> 1146968
related id = 1 -> 1145386
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2021 19:32