StoryEditor
Regijareakcija

Vučić o Milanoviću: ‘Njegova izjava o premijerki Brnabić je jadna. Kad nastane histerija, nema ozbiljnih argumenata‘

Piše JL
26. svibnja 2022. - 16:33

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je komentar hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o srpskoj premijerki Ani Brnabić - jadan, kao i da "kad histerija nastane, nema ozbiljnih argumenata", piše N1.

"Vrijeđanje Brnabić na osobnoj osnovi više govori o onome tko to radi nego o njoj", rekao je Vučić.

On je rekao i da "ratni zločni ne mogu ostati nekažnjeni" kao i da "političke igre, dreka, vika nisu nikom naročito bitni".

Podsjetimo, hrvatski predsjednik ponovio je da Srbija "to ne bi trebala raditi želi li ući u Europsku uniju", kada je odgovorao na pitanja novinara o optužnici koja je stigla iz Srbije za četvoricu hrvatskih pilota.

"Tko je premijerka Srbije? Brnabićka još? Naša bodulica s Krka. Dobrodošla je", rekao je Milanović, upitan za komentar na njezinu reakciju na njegove izjave od jučer kad je poručio Srbiji da ne bi trebali dizati optužnice protiv hrvatskih pilota. Brnabić je to shvatila kao prijetnju.

"Ne zivkaš državnog odvjetnika, ne nalaziš se s njime tajno… Itekako smo se mogli dogovoriti da podignemo optužnicu protiv Vučića. Dotle državna vlast seže, ali mi se time nismo bavili. Ne znam zašto je Brnabićka nervozna, ja sam se više plašio da netko u Hrvatskoj ne poludi", rekao je Milanović.

"Oni žele u EU? Pogledajte kako prolaze Šveđani koji žele u NATO. Možda su s razlogom bili bezobrazni prema Turskoj, ali sad traže milost. Pazi što radiš", opet je ponovio prema Srbiji.

"Vučićev nastup u Glini je krivično djelo", rekao je Milanović, dodavši da je bila politička odluka da se preko nekih stvari prijeđe. "Ne, oni optuže hrvatske pilote", rekao je.

"Mislite li da bi u Hrvatskoj netko trepnuo da se digne optužnica protiv Vučića? Ali to nije pametno. Da, on nikoga nije ubio. Ali njegovo burgijanje je mnoge koštalo glave. I duše", rekao je predsjednik, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2022 21:24