StoryEditorOCM
RegijaZA SVAKU OSUDU

VIDEO Incident u Jablanici; Fizički nasrnuo na GSS-ovca zbog potražnih pasa: ‘Ja sam ovdje Bog‘

Piše I. P.
6. listopada 2024. - 19:09

Na području Jablanice danas se dogodio incident kada je pripadnik FUCZ-a (Federalna uprava civilne zaštite) Sabahudin Spahović odgurnuo fotoreportera portala Klix.ba i člana GSS-a Davorina Sekulića koji ima potražnog psa, a koji je inzistirao na odgovorima sa psima tragačima koji nisu odmah pozvani u pomoć na ruševinama.

"Zašto nisu potražni psi bili angažirani prvi dan?" pitao je Davorin Sekulić Sabahudina Spahovića, prenosi Klix.ba.

"Sva pomoć koja je došla sa psima došla je posredstvom mehanizma civilne zaštite EU. To nije jednostavna procedura. Mogli smo mi privatno zvati nekog, ali želimo da se uspostavi jedan sistem i da to sve ide kroz sistem", rekao je Spahović.

Na konstataciju Sekulića da BiH ima pse za potragu, točnije GSS Sarajevo njih nekoliko, Spahović je ponovio raniju tvrdnju da BiH nema licencirane pse za potragu mrtvih i konstatirao da "nitko živ nije bio u kućama", prenosi Index.

"Imamo pse licencirane za potrage u ruševinama, nemamo licencirane za potragu mrtvih. Nitko živ nije bio u kućama! Nemojte sad da se svađamo. Nemojte mi o Šmekiju pričati, nemaju licencu!"

Na konstataciju da to znači da psi koji su išli u Tursku i spašavali živote nisu dovoljno dobri, Spahović se unio u lice fotoreporteru i poručio: "Hoćeš se svađati sa mnom ovdje? Razguli odavde!" te je nasrnuo na njega.

Sekulić je poručio da je srećom prošao bez posljedica i zaključio: "Žao mi je samo što nisam snimio na kraju kada je rekao "ja sam ovdje Bog".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 19:57