StoryEditorOCM
Regijaskandalozno!

Sramotna izjava Vučićeva potrčka koji je orgijao s maloljetnicama: ‘Oni su genetski genocidni! A naš predsjednik...‘

Piše Vijesti sd
24. svibnja 2024. - 15:15

Skandalozna izjava Dragana Markovića Palme, bliskog Vučićeva suradnika, stiže iz Srbije dan nakon što je Opća skupština UN-a izglasala rezoluciju o genocidu u Srebrebnicu. Palma, koji je dio političke liste Aleksandra Vučića, a za kojeg je hrvatska javnost primarno čula u aferi oko podvođenja maloljetnica koje je navodno na svojim zabavama nudio raznim srpskim bizinsmenima pa čak i ministrima, izjavio je da je Nijemci "genetski genocidan narod".

Marković je u priopćenju svoje stranke Jedinstvena Srbija (čiji je i predsjednik) ovoj izjavi pridodao i kvalifikaciju da europske zemlje - osim Mađarske, Grčke, Slovačke i C ipra - ne odlučuju samostalno te da su zeleno svjetlo ZA rezoluciju stisle zbog nečijeg telefonskog poziva.

image

Dragan Marković Palma

Ronald Goršić/Cropix

U razgovoru s građanima Niša rekao je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao da je "pravi lider slobodarskog svijeta" te da je ispravno branio i obranio Srbiju od međunarodne nepravde, te da je "cijela svijet je to vidio."

Nema sumnja da će ova izjava Palme podići veliku buru i među njemačkom diplomacijom u Srbiji. Podsjećamo, Njemačka je predložila usvajanje spomenute rezolucije o Srebrenici koju su jučer na Općoj skupštini UN-a potvrdile 84 države. Protiv je bilo 19, a suzdržanih 68.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 18:55